March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

3 redenen waarom BHP-aandelen de beste manier zijn om te spelen voor een rebound-rally in metalen

3 redenen waarom BHP-aandelen de beste manier zijn om te spelen voor een rebound-rally in metalen

Metalen willen hun glans terugkrijgen na een straffende terugval. Tijd om een ​​bullish standpunt in te nemen about metaalmijngigant BHP Team satisfied behulp van een fusie-aanpak fulfilled voorsprong.shutterstock.com – StockNews

Metaalmanie is veranderd in een metaalsmelting. De gloeiend hete rally die de prijzen tot het uiterste bracht, is nu een volwaardige vuurverkoop geworden. Angst om te missen (FOMO) veranderde al snel in angst om eruit te komen (FOGO). Terwijl de koper- en ijzerprijzen niet zo lang geleden beide te hoog waren, heeft de straffende terugval de prijzen nu tot vergelijkbare uitersten van pessimisme gebracht. Tijd voor de glans om de komende maanden terug te keren naar deze twee metalen.

Laten we eens kijken naar de twee prijsgrafieken om dingen in perspectief te plaatsen.

Koper is terug op het niveau dat voor het laatst in november 2020 werd gezien. De prijzen stuiterden op $ 3,25 op grote langetermijnondersteuning.

IJzerprijzen zijn ook meerjarige dieptepunten en meer dan 50% lager dan de recente hoogtepunten van $ 225.

Het speculatieve schuim is ongetwijfeld uit beide markten gewrongen. Adult men zou koper- of ijzerfutures kunnen kopen om te positioneren voor een rebound. Dat vereist een behoorlijke hoeveelheid kapitaal en meer dan een behoorlijke hoeveelheid risicobereidheid, gezien het meer speculatieve factor van futures.

In plaats daarvan is lengthy gaan op aandelen van de BHP Group (BHP) een veiligere en effectievere manier om blootstelling aan zowel ijzer als koper te krijgen. Dit geldt satisfied name gezien de positieve technische, fundamentele en POWR-rankings voor de BHP Team in de toekomst.

BHP is ‘s werelds grootste metaalbedrijf volgens Mining.com. Het grootste deel van het inkomen is afkomstig van ijzer en koper, achieved ook enige blootstelling aan nikkel en kalium.

Uit het laatste winstrapport blijkt dat de inkomsten voor de eerste helft van fiscaal 2022 in totaal $ 30,5 miljard bedroegen, een stijging van 27% op jaarbasis. De inkomsten van het ijzerertssegment stegen jaar op jaar fulfilled 12% tot $ 16 miljard. De inkomsten in het kopersegment stegen achieved 20% tot $ 8 miljard. IJzer en koper waren samen goed voor ongeveer 66% van de totale omzet in het eerste kwartaal van 2022 voor BHP. BHP is dus zeker gecorreleerd met fluctuaties in zowel ijzer als koper.

Inderdaad, de laatste keer dat de ijzerprijzen dit lage niveau bereikten (Q4 van 2021), betekende een belangrijke bodem in de BHP-aandelen.

techniek

Deze correlatie satisfied koper en ijzer is te zien in de prijsgrafiek voor BHP-aandelen hieronder. Het volgde zowel de stijging als de daaropvolgende daling van de koper- en ijzerprijzen tot nu toe in 2022.

BHP-aandelen bereikten op technische basis de oververkochte waarden voordat ze sterker werden. 9-daagse RSI stuiterde uit het 20-gebied. MACD is van diep negatief naar positief veranderd en heeft zojuist een koopsignaal gegenereerd. Bollinger Proportion B drukte onder de nullijn, maar is sindsdien ruim boven de nullijn teruggekeerd. BHP handelde met een grote korting ten opzichte van het 20-daags voortschrijdend gemiddelde. Aandelen hadden opnieuw het cruciale ondersteuningsgebied van $ 47.

Vroeger waren al deze indicatoren op een vergelijkbare manier uitgelijnd en markeerden ze op korte termijn significante dieptepunten in BHP-aandelen. Elk van deze zag BHP uiteindelijk ver boven het 20-daags voortschrijdend gemiddelde breken voordat de rally uiteindelijk tot stilstand kwam.

Als de geschiedenis weer volgt, heeft deze laatste rally mogelijk meer ruimte om te lopen. Bovendien was BHP vrijdag hoger. Dit was op een dag waarop de meeste aandelen, en metaalaandelen, fors lager stonden. De verkopers kunnen eindelijk vermoeid raken.

grondbeginselen

BHP-aandelen worden zowel op P/E- als op P/S-foundation verhandeld tegen dalwaarderingen.

De huidige K/W staat nu op iets meer dan 8 en het laagste veelvoud sinds de Covid Crisis-dieptepunten van maart 2020.

P/S benadert ook historisch goedkope waarderingen, aangezien deze bijna 2x nadert.

De laatste keer dat zowel P/E als P/S zo goedkoop waren, was het get started van een grote rally in BHP-aandelen (zie prijsgrafiek hierboven). Bovendien zou een dividendrendement dat nu boven de 11% ligt achieved een uitbetalingsratio van iets minder dan 80% in de nabije toekomst een solide foundation voor het aandeel moeten bieden, zelfs gezien de kans op een dividendverlaging.

POWR-beoordeling

BHP is een A-rated–Strong Obtain-aandeel vanuit een POWR-perspectief. Het staat ook op nummer twee van de 36 in de industriële metaalindustrie. Solide cijfers more than de hele linie ook. Gelegenheid om te profiteren van een Powerful Acquire-aandeel tegen een aantrekkelijke prijs.

Volatiliteit is hier om te blijven, althans voor een tijdje. Volatiliteit omarmen, in plaats van er bang voor te zijn, is van vitaal belang voor langetermijnbeleggingen en handelssucces. De recente prijsactie in ijzer, koper en BHP-aandelen dient zeker om het Warren Buffett-principe te valideren om “angstig te zijn als anderen hebzuchtig zijn, en hebzuchtig als anderen bang zijn”. Dit is het minute om een ​​beetje gulzig te worden in BHP-aandelen.

We hebben onlangs een bullish positie ingenomen in BHP-aandelen in de POWR-optieportefeuille met behulp van deze fusiebenadering. Het combineert zowel technische als fundamentele analyse samen fulfilled de kracht van het POWR Scores-systeem om de voorsprong te vinden en kansen in uw voordeel te plaatsen. Uiteindelijk draait het bij handelen en beleggen allemaal om kansen en niet om zekerheid.

POWR-opties

Wat te doen?

Als u op zoek bent naar de beste optiehandel voor de huidige markt, bekijk dan onze nieuwste presentatie Opties verhandelen satisfied de POWR Scores. Hier laten we u zien hoe u consequent de beste optietransacties kunt vinden, terwijl u het risico minimaliseert.

Als dat je aanspreekt, en je wilt meer weten around deze krachtige nieuwe optiestrategie, klik dan hieronder om toegang te krijgen tot deze tijdige investeringspresentatie:

Opties verhandelen fulfilled de POWR Rankings

Al het beste!

Tim Biggam

Redacteur, POWR Opties Nieuwsbrief


aandelen sloten vrijdag op $ 395,09, een daling van $ -3,70 (-,93%). 12 months-to-day, is gedaald achieved -16,20%, tegenover een stijging van % in de benchmark S&P 500-index in dezelfde periode.


About de auteur: Tim Biggam

Tim was 13 jaar Main Solutions Strategist bij Guy Securities in Chicago, 4 jaar als Lead Solutions Strategist bij ThinkorSwim en 3 jaar als Sector Maker voor 1st Solutions in Chicago. Hij verschijnt regelmatig op Bloomberg Tv set en levert een wekelijkse bijdrage aan het TD Ameritrade Community “Morning Trade Dwell”. Zijn allesoverheersende passie is om de complexe wereld van opties begrijpelijker en daardoor nuttiger te maken voor de dagelijkse handelaar. Tim is de redacteur van de POWR-opties nieuwsbrief. Lees meer about Tim’s achtergrond, samen achieved hyperlinks naar zijn meest recente artikelen.

Meer…

De submit 3 redenen waarom BHP-aandelen de beste manier zijn om te spelen voor een rebound-rally in metalen verscheen eerst op StockNews.com