October 6, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

3 redenen waarom Big Oil een koop is na een bestraffende terugval

Eerder een verkoop, heeft de recente grote daling van ruwe olie ervoor gezorgd dat Big Oil een aankoop heeft gedaan. Hoe positioneren om te profiteren van voortdurende consolidatie in XOM-aandelen.shutterstock.com – StockNews

Iets meer dan een maand geleden schreef ik waarom ik dacht dat olie en olievoorraden een tekort waren in “5 redenen waarom het eindelijk de tijd is om grote olie te verkopen“. De fundamenten, technische gegevens en impliciete volatiliteit bereikten allemaal extremen. Waarschijnlijkheden gaven de voorkeur aan een terugval.

Nu de olie- en olievoorraden de afgelopen 30 dagen met meer dan 15% zijn gedaald, is mijn mening ook veranderd. Prijs doet ertoe. Mijn eerdere bearish vooruitzichten zijn veranderd in een meer neutraal tot licht bullish standpunt. Laten we eens kijken naar drie redenen waarom het ergste voorbij is voor het recente bloedbad in ruwe olie. Nogmaals, ik zal ExxonMobil (XOM) gebruiken als het uithangbord voor Big Oil.

grondbeginselen

Het aandeel ExxonMobil handelde vorige maand in de buurt van historisch rijke waarderingen. P/S was toen meer dan 1,4x en verreweg het rijkste veelvoud van de voorgaande 12 maanden. Nu XOM vanaf de hoogtepunten is gekelderd, zijn de waarderingen veel aantrekkelijker. De huidige P/S-ratio ligt onder de 1,18x en nadert het laagste veelvoud van de afgelopen 5 maanden.

Andere traditionele fundamentele statistieken zoals P/E en P/FCF laten een vergelijkbare daling zien. De huidige P/E staat op iets meer dan 14x en is lager dan het 10-jarige gemiddelde van 15,23X. Analisten zijn: verwachten dat ExxonMobil sterk zal profiteren van de hogere raffinagemarges en verhoogde de winstramingen voor het boekjaar 2022 tot meer dan $ 11,50 per aandeel. Dit komt overeen met een toekomstige P/E van minder dan 8, wat waardebeleggers zou moeten aantrekken.

techniek

ExxonMobil bereikte oversold-waarden voordat hij uiteindelijk stuiterde. 9-daagse RSI overschreed 30 en werd toen hoger. MACD raakte een jaar lager voordat het aanzienlijk sterker werd. Bollinger Percentage B ging negatief, maar is sindsdien teruggekeerd naar positief gebied. XOM-aandelen werden verhandeld met een grote korting ten opzichte van het voortschrijdend 20-daags gemiddelde. Aandelen stuitten opnieuw op belangrijke ondersteuning op langere termijn op $ 82.

Vroeger waren al deze indicatoren op een vergelijkbare manier uitgelijnd en markeerden significante dieptepunten in ExxonMobil-aandelen. Het feit dat het op een belangrijk ondersteuningsniveau plaatsvond, maakt het een nog krachtigere indicator.

Impliciete volatiliteit

Vorige maand waren de aandelenoptieprijzen van XOM vrij laag. De impliciete volatiliteit (IV) handelde op slechts 34e percentiel. De straffende terugval heeft IV echter sterk opgedreven. Huidige IV staat nu op het 79e percentiel. Dit betekent dat de optieprijzen zijn gegaan van redelijk goedkoop naar vrij duur, waarbij opties worden verkocht boven het kopen van opties bij het construeren van transacties.

Pieken in IV zijn ook vaak een betrouwbare bullish tegengestelde indicator. Bedenk hoe grote knallen in de VIX vaak een teken zijn geweest dat de angst extreem is en de dieptepunten om de hoek liggen.

Hoe het nu te verhandelen?

Een maand geleden raadde ik aan om te kijken naar het kopen van puts op XOM als een effectieve manier om te positioneren voor een pullback. Aandelen waren overgewaardeerd, overbought en IV was goedkoop. Die handel zou goed hebben uitgepakt gezien de daaropvolgende grote daling van de aandelen ExxonMobil.

Nu ziet ExxonMobil er echter veel beter uit vanuit een waarderingsperspectief. Aandelen raken oververkocht. De optieprijzen zijn veel duurder geworden. Dus in plaats van puts in positie te kopen voor een pullback, is het verkopen van puts (of putspreads voor handelaren met een lager risico) de optimale manier om te profiteren van de voortdurende consolidatie rond het belangrijkste ondersteuningsgebied voor $ 82.

Legendarische handelaar Paul Tudor Jones heeft een gezegde: “Aanpassen, evolueren, concurreren of sterven”. In deze marktomgeving is het vermogen om u aan te passen aan snel veranderende marktomstandigheden en uw handelsstrategie te ontwikkelen nog belangrijker.

POWR-opties

Wat te doen?

Als u op zoek bent naar de beste optiehandel voor de huidige markt, bekijk dan onze nieuwste presentatie Opties verhandelen met de POWR Ratings. Hier laten we u zien hoe u consequent de beste optietransacties kunt vinden, terwijl u het risico minimaliseert.

Als dat je aanspreekt, en je wilt meer weten over deze krachtige nieuwe optiestrategie, klik dan hieronder om toegang te krijgen tot deze tijdige investeringspresentatie:

Opties verhandelen met de POWR Ratings

Al het beste!

Tim Biggam

Redacteur, POWR Opties Nieuwsbrief


XOM-aandelen sloten vrijdag op $ 84,54, een stijging van $ 1,40 (+1,68%). Year-to-date is XOM 41,12% gestegen, tegenover een stijging van -18,31% van de benchmark S&P 500-index in dezelfde periode.


Over de auteur: Tim Biggam

Tim was 13 jaar Chief Options Strategist bij Man Securities in Chicago, 4 jaar als Lead Options Strategist bij ThinkorSwim en 3 jaar als Market Maker voor First Options in Chicago. Hij verschijnt regelmatig op Bloomberg TV en levert een wekelijkse bijdrage aan het TD Ameritrade Network “Morning Trade Live”. Zijn allesoverheersende passie is om de complexe wereld van opties begrijpelijker en daardoor nuttiger te maken voor de dagelijkse handelaar. Tim is de redacteur van de POWR-opties nieuwsbrief. Lees meer over Tim’s achtergrond, samen met links naar zijn meest recente artikelen.

Meer…

De post 3 redenen waarom Big Oil een koop is na een bestraffende terugval verscheen eerst op StockNews.com