March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

AI-chipmaker Rebellions krijgt $ 22,8 miljoen Series A-extensie van het Koreaanse telecombedrijf KT – TechCrunch

AI-chipmaker Rebellions krijgt $ 22,8 miljoen Series A-extensie van het Koreaanse telecombedrijf KT – TechCrunch

Zuid-Koreaanse AI-chipontwikkelaar opstanden heeft een verlenging van $ 22,8 miljoen ($ 30 miljoen) van zijn Serie A-financiering opgehaald bij een strategische investeerder KTOeen van de grootste telecombedrijven in Zuid-Korea.

Vorige maand rapporteerde TechCrunch around Rebellions die $ 50 miljoen aan financiering sloten, wat het bedrijf op een geschatte $ 283 miljoen waardeerde. Op dat moment vertelde Rebellions CEO en mede-oprichter Sunghyun Park aan TechCrunch dat de startup zijn eerste Sequence A, die overtekend was, in minder dan drie maanden van financiële investeerders afrondde.

De doorway Pavilion Money gesteunde AI-chipmaker heeft ongeveer $ 72,8 miljoen (92 miljard KRW) aan totale Series A-financiering opgehaald, waardoor de totale financiering sinds de oprichting in 2020 op ongeveer $ 102,8 miljoen komt.

Een woordvoerder van Rebellions vertelde TechCrunch dat het bedrijf van approach is de uitbreidingsronde te gebruiken om zijn tweede AI-chipprototype, ATOM, in massaproductie te produceren, dat zal worden gebruikt voor grote bedrijven in de cloudsector en datacenters.

KT zegt AI-chips zoals NPU (neural processing device) te willen ontwikkelen die zullen worden gebruikt voor datacenters, autonome voertuigen en fintech.

Dit is de tweede strategische investering die KT heeft gedaan satisfied AI-chipmakers in Zuid-Korea in zijn poging om de AI-halfgeleideractiviteiten te versnellen. Ku zei ook in een voorbereide verklaring dat KT zou blijven investeren in uitstekende startups te midden van een moeilijke investeringsomgeving.

De concurrentie om AI-chips neemt toe nu bedrijven, waaronder grote techreuzen als Nvidia, Intel, Google en Apple, concurrerende producten ontwikkelen. Intel verwierf Habana Labs, een Israëlische startup die AI-chipmaker ontwikkelt voor datacenters, in 2019.

De wereldwijde markt voor AI-chips zal naar verwachting in 2030 $ 194,9 miljard bereiken, tegen $ 8,02 miljard in 2021, for every jaar het marktvooruitzichtenrapport voor AI-chips.

“AI-halfgeleider is een van de volgende grote technologieën”, zei CEO van KT Hyeon-Mo Ku in een voorbereide verklaring. “Doorway de samenwerking satisfied KT hopen we dat Rebellions een wereldwijd fabelbedrijf wordt zoals NVIDIA en Qualcomm.”

Rebellions is momenteel ook in gesprek met potentiële klanten in de financiële sector om zijn eerste AI-chip, ION, te krijgen, die in november 2021 werd gelanceerd.

“We kijken ernaar uit om samen te werken achieved KT, een leider in de cloud- en internetdatacenterindustrie, en het strategische partnerschap zal de drijvende kracht zijn achter de nieuwe groei en activiteiten van Rebellions”, zei Park in zijn voorbereide verklaring.

Investeerders die deelnemen aan Rebellions’ Collection A zijn onder meer Temasek’s Pavilion Cash, Korean Enhancement Lender, SV Investment, Mirae Asset Cash, KT Financial commitment en Kakao Ventures.