September 25, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Beanie Feldstein Broadway-drama gebouwd voor TikTok-makers

Broadway heeft een bijzonder tumultueuze 7 days. Tussen het nieuws van wijzigingen casten Bij Grappig meisjefulfilled in de hoofdrol Beanie Feldstein van Slender boek roem, en de aankondiging van de sluitingsdatum van muzikale nieuwkomer Paradijsplein, nadat acteurs naar verluidt niet werden betaald en twee rechtszaken waren aangespannen tegen de producenten van de demonstrate, zoemen theaterfans al dagen. Al dit nieuws kan overweldigend zijn voor een niet-Broadway-consument om te verteren maar theaterfans op TikTok zijn de uitdaging aangegaan om het schijnbaar eindeloze drama fulfilled even eindeloze kracht af te breken.

TikTok heeft content voor iedereen, maar vooral muziektheatercontent is populair: de hashtag #MusicalTheatre heeft meer dan 4,5 miljard views op de application. Niet alleen zijn er veel enthousiaste theaterfans actief op het system, maar TikTok-gebruikers zijn notoir geïnteresseerd in elk soort drama dat zich on the net afspeelt, bijvoorbeeld lender male, Sophia overleven, Gabby Petitoenz. Wanneer die twee op online achieved elkaar worden vermengd, wordt een nieuwscyclus geboren, internet zoals we zien bij de Grappig meisje fiasco dat zich vlak voor onze ogen ontvouwt.

Om samen te vatten, Feldstein speelt momenteel de hoofdrol als Fanny Brice in de Broadway-revival, en haar optreden werd ontvangen satisfied negatieve beoordelingen van tientallen critici. Haar run als hoofdrolspeelster zou altijd beperkt blijven en er werd aangekondigd dat ze in september haar laatste buiging zou maken in het August Wilson Theatre. Na de recensies begonnen geruchten de ronde te doen dat de vervanger van Feldstein spoedig zou worden aangekondigd en dat Lea Michele – een Broadway-aluin en voormalig ster van tv’s vrolijkheid— haar zou vervangen.

Michele werd lang beschouwd als een voor de hand liggende keuze om Fanny Brice te spelen maar daarna aangesproken worden op problematisch gedrag op de established van vrolijkheid door een van haar voormalige castmates, Samantha Ware, in 2020, dat leek minder waarschijnlijk en Feldstein kreeg uiteindelijk de felbegeerde rol. Twee jaar later, en de mensen zijn de beschuldigingen van Ware (die werden ondersteund doorway andere) niet vergeten vrolijkheid kosten) velen waren geïrriteerd dat Michele zelfs in aanmerking kwam voor de rol en waren toen behoorlijk overstuur toen werd aangekondigd dat ze in september het stokje van Feldstein als Fanny Brice zou overnemen. Feldstein publiceerde toen een Instagram-verklaring waarin ze aankondigde dat ze haar laatste uitvoeringsdatum zou verschuiven naar 31 juli, als reden dat producenten “besloten om de clearly show in een andere richting te nemen”.

Een andere clearly show die de afgelopen 7 days een groot aantal rommel heeft gezien, is Paradijsplein. Ondanks een Tony-overwinning voor hoofdrolspeelster Joaquina Kalukango, zal de clearly show – geen enorme hit aan de kassa – op 17 juli worden gesloten, omdat de producenten schijnbaar grotere vissen hebben om te bakken met twee rechtszaken. Een, volgens tot Verscheidenheid, was een federale rechtszaak aangespannen door de Actors’ Equity Association voor onbetaalde gezondheid, 401 (k), en pensioenbijdragen, in totaal $ 174.000. Ondertussen diende United Scenic Artists nog een rechtszaak in, “bewerend dat de productie $ 156.965.85 aan onbetaalde lonen, contributies en pensioenbijdragen verschuldigd is”, Verscheidenheid schrijft.

Ook dit drama vond zijn weg naar TikTok, waarbij mensen de meest vlezige delen van het verhaal uit elkaar haalden en context toevoegden voor niet-Broadway-consumenten. Een TikTok-gebruiker, toepasselijk genaamd @theatreislife, merkte op dat de sluitingsaankondiging van de demonstrate slechts enkele uren eerder werd gedaan Grappig meisje‘s aankondiging, werd al snel overschaduwd. De gebruiker merkte ook op dat: Paradijsplein was klaar om een ​​origineel castalbum uit te brengen in mei, die al was opgenomen, maar naar verluidt niet werd uitgebracht omdat artiesten niet werden betaald.

@theatreislife

Reageren op @vampyrewinters dat forged en crew DE WERELD verdienen (en hun loon) #paradijsplein #garthdrabinsky #broadway

♬ origineel geluid – Kate Reinking