September 25, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Bitcoin worstelt net boven $ 20.000 als 'laatste wash-out' mogelijk

Bitcoin worstelt net boven $ 20.000 als ‘laatste wash-out’ mogelijk

Bitcoin bleef woensdag web boven $ 20.000, waarbij het onvermogen om opwaartse tractie te krijgen, de bezorgdheid van analisten above verdere dalingen voedde.

De grootste cryptocurrency was weinig veranderd, gebonden in een bereik tussen ongeveer $ 20.130 en $ 20.429. De MVIS CryptoCompare Digital Belongings 100-index, die 100 van de toptokens meet, daalde om 13.30 uur met 2,1% in Singapore.

“De meeste technische gegevens op korte termijn wijzen op een bovengemiddelde kans op een laatste ‘wash-out’-achtige daling voordat dit dieptepunt bereikt”, zei Mark Newton, technisch strateeg bij Fundstrat, dinsdag in een notitie. “De eerste waarschuwing zou moeten plaatsvinden bij een dagelijkse afsluiting onder $ 20.491, terwijl onder $ 19.744 een pullback mogelijk is om $ 17.592 opnieuw te testen. Technisch gezien ligt er niet veel onder de $ 17.592 vóór $ 12.500 tot $ 13.000, wat naar mijn mening een uitstekende plek zou moeten zijn voor kopers op middellange termijn om aan longs toe te voegen.

Bitcoin zakte de afgelopen maanden samen fulfilled risicovollere activa, dus een dia op een dag van dalingen van technische aandelen is normaal. Crypto-markten zijn ook neergeslagen doorway de ineenstorting van het Terra/Luna-ecosysteem, problemen bij hedgefonds A few Arrows Funds en bevroren opnames op plaatsen zoals Celsius, evenals aankondigingen van banenverlies van bedrijven als Crypto.com, Coinbase en BlockFi.

De crypto-industrie moet opgelucht zijn dat de prijzen stabiel zijn gebleven “gezien de stroom aan negatieve krantenkoppen van de afgelopen maanden”, zegt Craig Erlam, senior marktanalist bij Oanda. “Ik vrees dat er de komende weken nog meer zullen volgen en ik vraag me af of de gemeenschap dat ook doet, gezien het onvermogen om enige tractie boven de $ 20.000 te krijgen.”

Toch kunnen eventuele verdere dalingen een goede koopkans creëren, zei Fundstrat.

“Zorg ervoor dat je binnen twee tot drie weken dips koopt op lagere niveaus,” zei Newton, “en elke stap naar beneden om te testen of kort de dieptepunten van juni te ondermijnen, biedt een kans.”