September 25, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Dalende internationale brandstofprijzen om inflatie in Pakistan te verlagen: Miftah Ismail

Dalende internationale brandstofprijzen om inflatie in Pakistan te verlagen: Miftah Ismail
Dalende internationale brandstofprijzen om inflatie in Pakistan te verlagen: Miftah Ismail

07 juli 2022: De federale minister van Financiën en Inkomsten Miftah Ismail zei donderdag dat de dalende pattern in de internationale voedsel- en brandstofprijzen zou helpen om de grondstoffenprijzen in Pakistan te verlagen.

Tijdens een persconferentie hier zei de minister dat de prijs van ruwe olie per vat was gedaald tot $ 100 van $ 123, terwijl die van eetbare olie en ghee daalde van $ 1.700 naar $ 1.000 for every ton.

De regering, voegde hij eraan toe, zou het voordeel van dalende internationale brandstofprijzen op een geschikt minute aan de mensen doorgeven, terwijl de prijzen van eetbare olie naar verwachting ook zouden dalen fulfilled Rs 100 tot Rs 150 for every kg om de grondstof beschikbaar te maken op Rs 350 tot Rs 370 for every kilogram.

De minister zei dat de regering by way of de Utility Merchants Corporation al meel en suiker leverde tegen respectievelijk Rs 40 en Rs 70 for each kg. De meelprijzen zouden verder dalen, rekening houdend achieved de neerwaartse development van de internationale tarweprijzen.

Miftah zei dat de economie onder controle was, omdat de zittende regering haar experienced behoed voor ineenstorting, ondanks de enorme schade die het vorige routine experienced toegebracht. Momenteel waren de meeste economische indicatoren stabiel.

Hij zei dat de regering een evenwichtige begroting presenteerde, waarin de rijken moesten opofferen en de armen voor initiatieven zorgden. Verwacht werd dat de begrotingsmaatregelen tot vooruitgang en groei zouden leiden.

De minister zei dat de vorige regering de hoogste handels- en lopende rekeningtekorten experienced achtergelaten, vergezeld van lage deviezenreserves. Achieved $ 2,4 miljard verstrekt doorway China was de deviezenreservepositie echter verbeterd, wat nog zou toenemen zodra de overeenkomst satisfied het Internationaal Monetair Fonds (IMF) was afgerond. Het ging steeds beter, merkte hij op.

Above de energiekwesties gesproken, zei hij dat de Pakistaanse regering van Tehreek-e-Insaf (PTI) de energieprojecten die doorway de Pakistaanse Moslim Liga waren geïnitieerd, niet heeft voltooid en dat de mensen bijgevolg te maken kregen achieved lastenverlichting.

Het Karot-energieproject, dat start dit jaar experienced moeten beginnen, is nu gestart, terwijl de Haveli Bahadur Power Plant –II, waarvoor in 2018 machines werden geïnstalleerd, in 2019 had moeten draaien, maar het werd uitgevoerd nu doorway de zittende regering.

Hij weerlegde de beweringen van buitensporige opwekkingscapaciteit en zei dat er een tekort was van ongeveer 7.500 megawatt, waaronder 5.000 megawatt door gas- en brandstoftekorten en 2.500 megawatt doorway gebrek aan onderhoud van de centrales.

Hij zei dat de zittende regering geen reactie kon krijgen op haar aanbesteding voor LNG (vloeibaar aardgas). Het had door het vorige routine kunnen worden gedaan toen de prijzen laag waren.

Hij zei dat de huidige regering 5.000 megawatt meer elektriciteit opwekte dan het vorige regime, terwijl er afspraken werden gemaakt om steenkool te importeren uit Afghanistan, Zuid-Afrika, Indonesië en Australië.

De regering legt ook de laatste hand aan overeenkomsten om fuel en LNG te importeren, voegde hij eraan toe.

Miftah zei dat er nog een kerncentrale, satisfied een capaciteit van 1.100 megawatt, in Karachi werd ingehuldigd, wat zou helpen bij het verlichten van de lasten. De premier was ook begonnen achieved werken aan het zonne-energiebeleid om alternatieve energie te produceren.

De minister zei dat de regering van Punjab zelf subsidie ​​verstrekt om gratis elektriciteit te leveren aan de armen die minder dan 100 eenheden for each maand verbruiken.

Application

Geplaatst op: 2022-07-07T23:43:14+05:00

33985