September 25, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

De softwarevertraging is hier: zo kunnen beleggers ermee omgaan (NASDAQ:APPN)

Zakenman die een computer gebruikt om het managementconcept, de online documentatiedatabase en het digitale bestandsopslagsysteem/software, het bijhouden van gegevens, databasetechnologie, bestandstoegang, het delen van documenten te documenteren.

Khanchit Khirisutchalual

Technologieaandelen hebben de dupe van de verkoop in 2022, omdat beleggers zich zorgen maken over zaken als stijgende rentetarieven, geopolitieke onrust, inflatie en prijzen die maar blijven stijgen. Maar nu zei investeringsmaatschappij Morgan Stanley dat ze de “eerste” tekenen van matiging” in de vraag naar software program.

Een groep analisten, geleid doorway Sanjit Singh, merkte op dat het vraagbeeld bij het ingaan van het tweede kwartaal gezond was. Maar naarmate het kwartaal vordert, is dat niet altijd het geval geweest.

“Op weg naar” [second-quarter] resultaten, onze kanaalgesprekken hebben signalen opgepikt van een afnemende vraag in de sector”, schreven de Morgan-analisten. Singh’s crew zei dat deze mening regular was satisfied hun recente onderzoek van de Main Data Officer, dat een matiging aangaf in de verwachte groei van de softwarebudgetten voor 2022. Voor nu , wordt aangenomen dat de neergang bescheiden is in vergelijking achieved het eerste kwartaal en dat de omgeving nog steeds “vrij solide” is.

Dat gezegd hebbende, verlaagden de analisten verschillende softwarebedrijven, waaronder Digital Ocean (DOCN), Fastly (FSLY) en New Relic (NEWR), en merkten op dat aandelen zoals Appian (NASDAQ:APPN), JFrog (NASDAQ:KIKKER) en Alteryx (AYX) hebben “betere instellingen”.

Bovendien is het bedrijf nog steeds optimistisch in excess of de vooruitzichten voor Datadog (NASDAQ:DDOG) en Atlassian (NASDAQ:Staff).

“Met toenemende tekenen dat de vertraging zich begint te manifesteren, denken we dat het tactische draaiboek voor beleggers op weg is naar… [the second quarter] geeft de voorkeur aan bedrijven die voornamelijk verkopen aan grotere ondernemingen en die abonnementsprijsmodellen hanteren”, aldus de Morgan-analisten, die ook de kansen benadrukten voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in meerjarige contracten zoals ServiceNow (NOW), Alteryx (AYX), Appian (APPN) en JFrog (KIKKER).

Morgan Stanley voegde eraan toe dat bedrijven die op gebruik gebaseerde modellen fulfilled een gemengd trackrecord van uitvoering en buitensporige blootstelling aan risico’s als minder gunstig worden beschouwd, vandaar de verlagingen naar Fastly (FSLY), Digital Ocean (DOCN) en New Relic (NEWR).

De analisten merkten op dat de bedrijfsmanagers een manier moeten vinden om een ​​mogelijke vertraging aan investeerders te communiceren, maar toch laten zien dat hun bedrijven sterk zijn.

Degenen die in de tweede helft van het jaar als “greatest gepositioneerd voor succes” worden beschouwd, zijn waarschijnlijk degenen die solide fundamenten kunnen laten zien zonder tekenen van toenemende concurrentie of prijsdruk, evenals rekening houdend achieved een zwakker uitgavenklimaat in de tweede helft en het geven van begeleiding die niet laat zien dat “groei niet gewelddadig corrigeert en dat het model de hefboomwerking niet significant vermindert”.

Bedrijven als MongoDB (MDB), Salesforce (CRM) en Domo (DOMO) hebben onlangs deze tactieken gedemonstreerd en de analisten merkten op dat Datadog (DDOG), JFrog (FROG) en Alteryx (AYX) het beste in staat zijn “om zo’n verhaal te leveren”.

Vorige maand heeft Goldman Sachs de Atlassian (Team)-aandelen geüpgraded, waarbij hij opmerkte dat het steeds positiever is naarmate het bedrijf een “cruciaal moment” bereikt in zijn cloudtransitie.