March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Twitter krijgt tot 4 juli de tijd om aan alle overheidsbevelen te voldoen

Er is geen one-size-fits-all als het gaat om zomerse werkuren

Hier leest u hoe u het juiste product voor uw bedrijf kunt kiezen

Scientific tests tonen aan dat productiviteit daalt more than het algemeen fulfilled 20% tijdens de zomermaanden, waarbij projecten langer duren omdat medewerkers minder gefocust zijn en liever van het weer genieten. Om dit tegen te gaan, zijn veel bedrijven begonnen met het implementeren van een Summer Hours-programma, dat op verschillende manieren kan worden aangeboden.

Sklar Wilton & Associates biedt sinds 2015 een Summertime Several hours-programma aan om melt away-out tegen te gaan en een betere balans tussen werk en privé mogelijk te maken. Voor ons betekent dit dat van Victoria Working day weekend tot Labor Day weekend, werknemers van maandag tot en fulfilled donderdag added werkuren kunnen toevoegen en in ruil daarvoor op vrijdag om 13.00 uur kunnen uitloggen. Dit is een volledig optionele overeenkomst waarmee werknemers een voorsprong kunnen nemen in hun weekend, als het past bij hun schema en hun leven gemakkelijker maakt.

Afgezien van de voor de hand liggende redenen waarom de meeste mensen graag buiten zijn tijdens de zomermaanden, zijn er enkele echte zakelijke voordelen om te overwegen:

  • Bouwt loyaliteit op: Een latest onderzoek van FlexJobs suggereert dat 80% van de werknemers zou zijn: loyaler aan hun werkgevers als ze flexibele werkmogelijkheden hadden.
  • Verhoogde motivatie: Mensen die het gevoel hebben dat ze een goede balans tussen werk en privé hebben 21% tougher dan degenen die dat niet doen, blijkt uit een onderzoek van de Raad van Bestuur.
  • Verbeterde productiviteit en tevredenheid: De Society for Human Source Management meldt dat 60% van de organisaties die een vierdaagse werkweek hanteren, ervaren hogere productiviteit en verhoogde medewerkerstevredenheid.

Als u van program bent een Summer Hours-product aan te bieden, is het belangrijk om er een te kiezen die previous bij de specifieke behoeften en werkwijze van uw bedrijf. Elk product heeft een unieke reeks voor- en nadelen die uw bedrijf tijdens de zomermaanden kunnen helpen of hinderen. Overweeg de drie onderstaande modellen:

Motivatie verbeteren achieved een Flextime-design

Dit is het product dat SW&A biedt, waardoor werknemers van maandag tot en fulfilled donderdag additional uren kunnen werken om die tijd op vrijdag op te nemen. We houden van deze optie omdat het werknemers de meeste flexibiliteit en eigenaarschap van hun tijd biedt. De moeilijkheid fulfilled dit design is dat het meer coördinatie van de werkgever vereist om ervoor te zorgen dat het kantoor nog steeds voldoende dekking heeft. Kellogg’s zaag ‘enorme verbeteringen in motivatie’ tijdens de werkweek na het implementeren van een soortgelijk product.

Verhoog de productiviteit satisfied een gecomprimeerde werkweek

Dit design vereist dat werknemers hun volledige schema in vier dagen werken in ruil voor de vijfde vrije dag. Dat betekent dat iedere medewerker dezelfde in- en uitkloktijden heeft, van maandag tot en met donderdag additional lang werkt, maar dan vrijdag helemaal vrij krijgt. De uitdaging achieved dit model is dat de unieke reeks persoonlijke verplichtingen van elke werknemer niet kan worden opgevangen achieved een just one-sizing-matches-all schema-aanpassing. Toch zei Microsoft Japan dat: productiviteit steeg achieved 40% na het testen van een gecomprimeerd werkweekmodel.

Verhoog de betrokkenheid met zomerse vrijdagen Dit model is misschien wel het eenvoudigste omdat het werknemers elke vrijdag vrij geeft in de zomer zonder dat ze de relaxation van de 7 days additional uren moeten werken. Sommige bedrijven hebben variaties zoals elke andere vrijdag, elke vrijdag voor een lange wettelijke feestdag of het aanbieden van halve dagen op elke vrijdag. De moeilijkheid achieved dit design is dat het voor het bedrijf het duurst is om te verdragen. Echter, Perpetual Guardian vond teambetrokkenheid nam gemiddeld achieved 20% toe gedurende de vierdaagse weken zonder gerapporteerde daling van de totale hoeveelheid werk om een ​​daling van de inkomsten te veroorzaken.

Summertime Hours is een bewezen strategie om tijdens de zomermaanden productief te blijven en we kunnen het niet genoeg aanbevelen. Als u eenmaal bekend bent achieved de beschikbare zomerurenmodellen, bespreekt u dit intern en verzamelt u enter voor wat het beste bij uw bedrijfsvoering earlier. Het beste antwoord voor u is misschien een van deze of uw eigen hybride variant. Proost op een gezonde, gelukkige en productieve zomer voor u en uw teams.

Voor meer informatie around hoe we bedrijven helpen om burn up-out te verslaan en mentaal gezondere werkplekken te bouwen, bezoek onze Vooruitgangspagina of mail ons op [email protected]