March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Tesla ontslaat ongeveer 200 stuurautomaatmedewerkers, de meeste per uur

Frederic Court van het in Londen gevestigde Felix Capital over het werken met en het afweren van Amerikaanse VC’s – TechCrunch

Vorige maand, op hetzelfde second dat het in Londen gevestigde durfkapitaalbedrijf Felix Capital aankondigde dat het zijn vierde en nieuwste fonds heeft gesloten achieved $ 600 miljoen aan kapitaaltoezeggingen, hadden we een apart gesprek met de oprichter van Felix, Frederic Court docket, over hoe concurrentie in Europa is veranderd, aangezien zoveel Amerikaanse undertaking-firma’s kantoren op het continent hebben geopend, waaronder Sequoia Cash, Lightspeed Venture Partners, Bessemer Venture Companions en Standard Catalyst.

Het is niet verwonderlijk dat Court docket zei dat het uitgebreide scala aan opties geweldig is voor oprichters. Hij vertelde ons ook dat de meeste Europese investeerders liever bij Europese bedrijven blijven of hun eigen winkels beginnen waar ze meer invloed kunnen hebben. We vonden het een interessant onderdeel van een langere discussie de fragmenten hieronder zijn bewerkt voor de lengte.

TC: Veel van de grootste Amerikaanse bedrijven hebben zich de afgelopen 18 maanden in Europa gevestigd. Welke invloed heeft al deze interesse op uw werk ter plaatse?

FC: Veel van deze bedrijven kennen we al goed. Ze huren mensen in die al investeerders in Europa zijn van andere andere [venture] platformen. En around het algemeen is het geweldig voor de ondernemers in Europa [and] een weerspiegeling van de evolutie van de markt.

Hier hebben we de afgelopen jaren meer ambitie, meer talent en uiteraard meer kapitaal gezien, aangezien Europa niet alleen lokale kampioenen begon op te bouwen, maar ook wereldkampioenen zoals Spotify en Adyen en Farfetch, waar ik vanaf het start bij betrokken was. dag één als belegger. Dus ja, er is meer concurrentie, maar er zijn ook meer opties voor oprichters.

U noemt deze firma’s die van andere platforms inhuren, hoewel ik ergens had gelezen dat ze problemen hadden fulfilled het aannemen van personeel omdat er niet genoeg investeerders zijn met algemene ervaring op partnerniveau in Europa en ook omdat de mentaliteit anders is dan die van Amerikaanse VC’s die – tot zeer modern — waren gericht op groei, terwijl Europese VC’s meer gericht waren op het wegnemen van risico’s. Klopt een van die dingen voor jou?

Ik denk dat veel hiervan waar is. De realiteit is dat we ons in een branche bevinden waar het tijd kost om succes te meten. Ik bedoel, ik zit al meer dan 20 jaar in risicokapitaal. Er zijn niet veel van ons. Daar is Fred [Destin] wie begon Stride.VC en [investors at] Accel en Index die al meer dan 20 jaar in deze ruimte zitten en een geweldige staat van dienst hebben, maar het is een vrij kleine gemeenschap. Er is dus veel groot opkomend talent, maar satisfied minder datapunten voor succes, en als gevolg daarvan is het waarschijnlijk moeilijker geweest voor mensen om mensen aan te nemen.

Ik denk dat er waarschijnlijk ook een gevoel is van veel van de investeerders in Europa [that] ze wachten niet for every se tot ze door Amerikaanse firma’s worden aangenomen. Ze willen heel graag lokale bedrijven bouwen. Toen we Felix lanceerden [in 2015] we vonden enorme steun van vrienden in de VS die ons in get in touch with brachten met [limited partners] want toen ik begon, experienced ik nul LP-aansluitingen. Maar we vonden ook veel lokale steun van mensen die lokale mede-investeerders wilden koesteren met wie ze goed konden samenwerken. Het is dus niet per se vanzelfsprekend voor een Europese belegger om zich plotseling aan te sluiten bij een workforce dat nieuw is en waar beslissingen voor het grootste deel in de VS zullen worden genomen. [compared with the opportunity they have to] deel uitmaken van Europese platforms en meer invloed hebben.

Het gebeurt wel. Lichtsnelheid gehuurd Paul Murphy uit Northzone. Sequoia gepocheerd Luciana Lixandru van Accel in Londen. Heb je iemand verloren aan de talentenoorlogen?

Ik twijfel er niet aan dat veel mensen in ons group gebeld worden. We praten er vrij open in excess of. Eerlijk gezegd is teambuilding het moeilijkste aan het runnen van een undertaking-onderneming. [But] we hebben een bepaalde manier om dingen te doen we zijn heel erg een cultuur van ‘wij’ versus ‘ik. We hebben een paar geweldige mensen die bij ons bedrijf kwamen werken en vervolgens fulfilled groot succes verder gingen, maar de mensen die zijn gebleven en de mensen die recentelijk zijn toegetreden, worden erg aangetrokken doorway deze teamcultuur. We kiezen onze gevechten samen, we winnen ze samen en we verliezen ze samen. En dat is heel erg een cultuur die ik vanaf het get started wilde. Zelfs onze fondsenwerving gebeurt op een zeer open up manier, achieved de lijst van al onze investeerders beschikbaar voor de [entire] group. We hebben niet het gevoel dat we daar geheimzinnig moeten doen.

U zegt dat er volledige transparantie is in uw LP-foundation in het hele bedrijf. Probeert u duidelijk te maken dat andere bedrijven hier misschien voorzichtiger mee zijn, aangezien er zoveel mensen zijn begonnen om hun eigen bedrijf op te richten?

LP-relaties zijn typisch iets dat volledig wordt afgeschermd van de rest van het staff [but] we zijn heel open up geweest tegenover onze investeerders door hen in call te brengen met verschillende teamleden om hen te leren kennen en ook om te bevestigen wat ik zojuist heb beschreven: dat we op een transparante manier werken en samen beslissingen nemen.

Persoonlijk is het ook een deel van het bedrijf waar ik vrij laat mee in aanraking kwam, en ik wou dat ik dat had gedaan [been exposed] eerder. Het is een heel belangrijk onderdeel [of being a VC] daar wordt niet zoveel above gesproken. Als je je aansluit bij een aantal van de grote bedrijven die je hebt genoemd, zullen veel van de partners of investeerders niet meteen betrokken raken bij fondsenwerving, omdat die bedrijven als devices zijn op het gebied van fondsenwerving [based on] zeer sterke prestaties uit het verleden. Als je helemaal opnieuw begint, zijn de eerste zes maanden tot een jaar tot twee jaar vaak gericht op fondsenwerving, dus het is een belangrijke vaardighedenset en we willen dat onze LP’s het team kennen en vice versa. Het is een keuze om het op deze manier te doen.