March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Gedoemde aandelenrally verbrandt minder stieren na exit van $ 10 miljard ETF

Gedoemde aandelenrally verbrandt minder stieren na exit van $ 10 miljard ETF

(Bloomberg) — Aandelenkopers in de hele ETF-wereld zijn verdwenen nadat ze zagen dat hun rekeningsaldi te vaak werden verwoest tijdens de ineenstorting van 2022.

Meest gelezen van Bloomberg

Drie keer, om precies te zijn. Dat is het aantal van 5% bounces dat dit jaar niet heeft standgehouden in de S&P 500, waardoor miljarden bucks naar op de beurs verhandelde fondsen werden gelokt bij elke opleving. Niet deze keer.

Toen de S&P 500 tot en met vrijdag met meer dan 6% steeg vanaf het dal van 2022, werd ongeveer $ 10 miljard uit aandelenfondsen gehaald, blijkt uit gegevens verzameld door Bloomberg.

De bearishness is deze 7 days vooruitziend gebleken toen de uitverkoop serieus werd hervat, waarbij de S&P 500 dinsdag achieved 2% daalde.

De uitstroom draagt ​​bij aan het bewijs dat het beleggerssentiment verzuurt na de eens zo succesvolle strategie om de dip te kopen.

Op een bepaald second in de afgelopen twee weken hebben hedgefondsen die worden gevolgd door Morgan Stanley, hun aandelenblootstelling teruggebracht tot het laagste niveau sinds 2009. Ondertussen gaven particuliere beleggers hun langdurige bullish-positie op en verkochten ze aandelen in het hoogste tempo in bijna twee jaar .

Alle bearishness kan uiteindelijk het toneel vormen voor wat tegenstanders zien als een duurzaam herstel. Maar voor nu weerspiegelt het de groeiende angst dat elke opleving niets anders is dan een berenmarktrally, waarbij de Federal Reserve zich verplicht tot de meest agressieve verkrappingscyclus in decennia om de gloeiend hete inflatie te bestrijden.

“Invest in-the-dips is een goede strategie wanneer de Fed de markten versoepelt en liquiditeit injecteert”, zei David Donabedian, main financial commitment officer van CIBC Private Wealth Administration, in een job interview. “Offer-the-rallies is een betere handelsstrategie in een verstrakkingsmodus van de Fed. Ik denk dat we de dieptepunten van deze bearmarkt nog niet hebben gezien.”

Technologie-megacaps droegen dinsdag de dupe van de verkoop, aangezien de Nasdaq 100 meer dan 3% daalde, waardoor het verlies in 2022 werd uitgebreid tot 29%. De S&P 500 is meer dan 20% gedaald sinds de piek in januari en zit extensive in zijn tweede bearmarkt sinds 2020.

De futures op de S&P 500 waren om 19:15 uur in New York weinig veranderd.

Het gebrek aan instroom in aandelen-ETF’s de laatste tijd is een opmerkelijke afwijking van mei, toen handelaren $30 miljard in de fondsen stortten tijdens een marktstijging van 7%. Een soortgelijk herstel in maart zorgde voor een premie-inkomen van $ 42 miljard, terwijl een ander in januari werd opgevangen met een toevoeging van meer dan $ 5 miljard.

Al deze pogingen om op de bodem te vissen bleken zinloos, aangezien de S&P 500 zijn koers omkeerde en de ene na de andere nieuwe dieptepunten bereikte. Nu hebben de base-feeders van de aandelenmarkt deze laatste malaise ontweken door de recente rip te verkopen.

“Beleggers maken zich steeds meer zorgen above een recessie en stofzuigen hun bear-circumstance-scenario’s af”, zegt Dan Suzuki, plaatsvervangend chief financial commitment officer bij Richard Bernstein Advisors. “Er is ook een herbeoordeling van de Fed geweest – goed of fout”, zei hij, verwijzend naar het risico dat de centrale bank koste wat kost de inflatie zal bestrijden, zelfs als dit ten koste gaat van de groei.

(Updates met futures-handel in de 10e alinea)

Meest gelezen van Bloomberg Businessweek

©2022 Bloomberg LP