October 6, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Gezondste staten in Amerika ranking

Er is geen “veilige ruimte” als het gaat om het ontsnappen aan de eeuwige impact van de COVID-pandemie en aanhoudende sociale onrechtvaardigheden, maar het lijkt erop dat mensen die in Massachusetts wonen het misschien beter zullen doen dan anderen. Volgens een nieuwe studie vrijgegeven door Sharecare, een digitaal gezondheidsbedrijf, in samenwerking met de Boston University School of Public Health, Massachusetts, is voor het tweede achtereenvolgende jaar de staat met het hoogste welzijn van het land geworden. Afronding van de top vijf van hoogst gerangschikte staten zijn Hawaii (#2), New Jersey (#3), Maryland (#4) en New York (#5).

Bijna 500.000 volwassen Amerikanen in het hele land werden in 2021 ondervraagd over vijf individuele welzijnsdomeinen: doel: leuk vinden wat je elke dag doet en gemotiveerd zijn om je doelen te bereiken; sociaal: ondersteunende relaties en liefde in je leven hebben; financieel: het beheren van uw economisch leven om de veiligheid te vergroten en stress te verminderen; community: leuk vinden waar je woont en

trots zijn op je gemeenschap; en fysiek: een goede gezondheid hebben en genoeg energie hebben om dingen dagelijks gedaan te krijgen. Het onderzoek omvatte ook vijf sociale determinanten van gezondheid: toegang tot gezondheidszorg, toegang tot voedsel, toegang tot hulpbronnen, huisvesting en transport en economische zekerheid.

“Als we het hebben over welzijn in de context van de Community welzijn Index, dan hebben we het eigenlijk over de manier waarop mensen hun gezondheidsstatus en hun relaties met mensen en gemeenschappen waarnemen”, legt Dr. Michael Rickles, vice-president onderzoek bij Deelzorg. “En we denken ook aan de sociale determinante context, die sommige van die kansen kan vormen om je gezonder te voelen en je verbonden te voelen.”

In het geval van Massachusetts behaalde de staat top tien scores in acht van de 10

gemeten domeinen: toegang tot gezondheidszorg (#2); huisvesting & vervoer (#2); doel welzijn (#3); financieel (#3); fysiek (#4); sociaal (#5), gemeenschap (#5) en toegang tot voedsel (#8).

“Gezondheid komt voort uit de omstandigheden van de wereld om ons heen – waar we wonen, werken en spelen”, zegt Sandro Galea, MD, DrPH, decaan van de Boston University School of Public Health. “Massachusetts heeft aangetoond dat het hebben van de visie en toewijding om op lange termijn in die omstandigheden te investeren, een gezonder gemenebest kan genereren en behouden.”

Ondertussen behaalde Mississippi de laagste scores in de meeste domeinen en handhaafde het zijn positie voor het derde jaar op rij. Deelnemen aan de onderste vijf zijn Arkansas (#49), West Virginia (#48), Kentucky (#47) en Alabama (#46).

Maar er is hoop. Over het algemeen scoorden de VS 60,9 op 100 voor welzijn, een kleine stijging ten opzichte van 60,5 in 2020. Onderzoekers schrijven de stijging toe aan een gevoel van gemeenschap en socialisatie, grotendeels dankzij de uitrol van de COVID-vaccins en een terugkeer naar het werk. Bovendien is het financiële en doelgerichte welzijn van mensen, gedefinieerd als “het leuk vinden wat je elke dag doet en je gemotiveerd voelt om je doelen te bereiken”, gestegen tot pre-pandemische niveaus.

“Als we nadenken over de geschiedenis van welzijn als meetinstrument, zien we jaar-op-jaar misschien een stijging van 1 of 1,5 punt in sommige van deze indicatoren, maar financieel welzijn van 2020 tot 2021 had een 2,4 punt sprong en doel hadden een sprong van bijna 6 punten, “zegt Rickles. “Deze vallen op omdat ze verder gaan dan we zouden verwachten en het ontdekken waard zijn als we nadenken over een deel van de grotere sociale context van wat er gebeurt met werken op afstand, de Great Resignation en de betrokkenheid van mensen bij werkruimten.”

Het valt nog te bezien hoe de ranglijst er volgend jaar uit zal zien, aangezien het land te maken heeft met inflatie en een dreigende recessie. vertegenwoordigen “bijna 1,4 keer hogere percentages gediagnosticeerde depressie.”

“We hebben een behoorlijk significante stijging gezien van mensen die niet alleen een depressierisico hebben, maar ook een stijging van de mensen die een klinische depressiescreening hebben gemeld”, deelt Rickles. “Een van de trends waar we aandacht aan besteden, is hoe we de risico’s van mensen voor depressie en algemene gezondheidsindicatoren kunnen volgen, meten en begrijpen. We willen uiteindelijk de gezondheid van iedereen aanpakken, maar waar we een echt scherpe piek hebben gezien in die indicatoren voor depressiescreening, willen we de welzijnstrends begrijpen bij degenen die hun geestelijke gezondheid behouden en degenen die over een jaar mogelijk meer risico lopen -jaar mode.”

Top 10 staten voor algemeen welzijn

 1. Massachusetts
 2. Hawaii
 3. New Jersey
 4. Maryland
 5. New York
 6. Californië
 7. Colorado
 8. Connecticut
 9. Washington
 10. Utah

Onderste 10 staten voor algeheel welzijn

 1. Indiana
 2. Tennessee
 3. Oklahoma
 4. Louisiana
 5. New Mexico
 6. Alabama
 7. Kentucky
 8. West Virginia
 9. Arkansas
 10. Mississippi