March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Gold prices falling in a bearish market. Red arrow going down over gold bullion bars. Concept digital 3D render.

Goud beëindigt slechtste kwartaal sinds Q1 2021 na agressieve praatjes van centrale banken (NYSEARCA:GLD)

Goudprijs daalt in een bearish markt.  Rode pijl naar beneden over goudstaven.  Concept digitale 3D render.

hernan4429/iStock through Getty Photos

Goudfutures daalden donderdag voor de vierde opeenvolgende sessie en stuurden de prijzen naar hun laagste end sinds commence februari en de slechtste kwartaalprestatie van het metaal sinds Q1 2021 af te ronden.

Comex goud (XAUUSD:CUR) voor augustus levering gesloten -,6% tot $ 1.807,30/oz, een daling van 2,2% voor de maand en 7,5% voor het kwartaal, omdat de agressieve toon van de wereldwijde centrale banken de aantrekkingskracht van het metaal verminderde.

Ondertussen handhaafde de dollarindex zijn verheven positie nabij een 20-jarige piek en sloot zijn beste kwartaal in meer dan zeven jaar af, waardoor goud duurder werd voor buitenlandse kopers.

Ook volgens Marktoverzichtseptember zilver (XAGUSD:CUR) afgelopen -1,9% naar $ 20,352/oz, een daling van 6,2% voor de maand en 19% voor het kwartaal Oktober platina klaar -1,6% tot $ 895,30/oz, verlies 7,5% in juni en september palladium (XPDUSD:CUR) geregeld -1,6% tot $ 1.916,10/oz, een daling van 4,5% voor de maand.

ETF’s: (NYSEARCA:GLD), (GDX), (NYSEARCA:IAU), (NUGT), (PHYS), (SIL), (SLV), (SIVR), (PALL), (SPPP), (PPLT), (PLTM), (PGM)

“Goud eindigt dit kwartaal lager doorway de strengere beleidssuggesties van de Federal ReserveJim Wyckoff, senior analist bij Kitco, zei tegen Reuters. “Bovendien is er een goede kans dat zorgen above de recessie de vraag naar grondstoffen zullen doen dalen.”

“Als je het in excess of recessie hebt, betekent dat minder autoproductie en industriële activiteit. [which] doet pijn aan palladium”, zegt Bart Melek, hoofd grondstoffenstrategieën bij TD Securities.

Melek zei ook dat hij goud ziet blijven verzwakken naarmate algoritmische handelaren zoals handelsadviseurs voor grondstoffen de weddenschappen tegen het metaal opvoeren.

Nog maar drie weken geleden vestigde goud zich boven $ 1.875, wat de hoogste afwikkeling markeert voor het meest actieve goudcontract sinds 5 mei.