March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

handig: Zullen handige stieren in juli de markt regeren?  Dit is wat de geschiedenis suggereert

handig: Zullen handige stieren in juli de markt regeren? Dit is wat de geschiedenis suggereert

De Indiase markten zijn de maand juli ingegaan met nieuw optimisme en hernieuwde energie. De bredere markt handelt in de eerste 7 days van juli in het groen.

Vorige 7 days spraken we in excess of de prestaties van Nifty wanneer de PE onder de 20x zakt. De gemiddelde 1-jaars termijnrendementen zijn 15,2% wanneer de PE onder de 20x zakt. Momenteel handelen we op 19,9x. Dit wijst op een lucratief niveau voor marktdeelnemers om aandelen van goede kwaliteit te kiezen voor het genereren van hogere rendementen in de toekomst.

Vandaag zullen we bekijken waarom de markten in juli waarschijnlijk optimistisch zullen blijven ondanks alle macro-economische tegenwind.

In de afgelopen drie maanden, dus van april tot juni, is de Nifty50-index satisfied 9,65% gedaald. Fulfilled deze daling is het de tiende keer sinds 2002 dat de benchmark drie maanden op rij is gedaald.

Het interessante datapunt van deze dalingen is dat bij alle voorgaande negen gebeurtenissen de markt zich herstelde en de volgende maand een positief rendement opleverde.

Het gemiddelde rendement van één maand na de voorgaande negen van dergelijke dalingen was 6,4%. De laatste drie opeenvolgende maandelijkse dalingen vonden plaats tijdens de Covid-uitbraak. De markten daalden in alle drie de maanden van januari tot maart 2020. Nifty kaatste terug achieved de hoogste winst van 14,7% in april 2020.

Nifty kaatste terug met de hoogste winst van 14,7% in april 2020.agentschappen

Dit is een sterk argument voor een optimistisch einde van de maand juli. Een ander historisch gegeven dat de zaak sterker maakt, is dat juli een gunstige maand was voor de markt. Van 2002 tot 2021 eindigde juli 75% van de tijd op een positieve noot, pas op december.

aandelengrafiekenagentschappen

Bron: Stockcharts

Zoals eerder vermeld, is de
200-DMA-tendencies en Google-zoekpatronen geven aan dat de markt een intense mate van angst heeft. Maar zoals de geschiedenis suggereert, zijn perioden van angst altijd gevolgd doorway bovengemiddelde rendementen.

De fundamentele, seizoensgebonden, technische en gedragsaspecten duiden allemaal op een positief einde voor de maand juli. We zouden deze moesson misschien wel getuige kunnen zijn van een regen van vreugde.

Verwachtingen van de week

De komende 7 days zal veelbewogen worden, aangezien er een groot aantal belangrijke evenementen gepland staan. De markten wereldwijd zullen sterk worden beïnvloed door de inflatiecijfers van de VS, die geen tekenen van vertraging hebben laten zien. Verder zullen de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI) en werkloze claims iets zijn waar de wereldmarkten scherp naar zullen kijken. Thuis zullen de Indiase inflatiegegevens de belangrijkste headliner zijn.

De detailhandelsinflatie nam af tot 7,04% in mei as opposed to 7,79% in april, of de dalende trend zich voortzet of niet, daar wordt reikhalzend naar uitgekeken. Afgezien van de macrogegevens zullen de kwartaalresultaten het marktsentiment bepalen. D-Avenue zal geïnteresseerd zijn in het commentaar van het management about het toekomstige winstgroeitraject. Te midden van een groot aantal belangrijke gebeurtenissen die eraan komen, wordt beleggers geadviseerd voorzichtig te blijven en voorzichtig te zijn achieved hun beleggingskeuzes. Nifty50 sloot de week af op 16.220,6 punten, een stijging van 2,97%.

Technische vooruitzichten

aandelengrafiekenagentschappen

Nifty sloot de 7 days af satisfied een bullish noot in de buurt van het hoogste punt van de dag. Vanuit een perspectief op korte termijn zou het te maken kunnen krijgen satisfied stevige weerstand rond 16.200 niveaus. Als het boven hetzelfde blijft, zou de volgende hindernis ongeveer 16.500 niveaus kunnen zijn. Aan de andere kant zullen 16.000 als een solide ondersteuning fungeren.