March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Hoe Bitcoin-crash de wapentests van Kim Jong-Un zou kunnen schaden

Hoe Bitcoin-crash de wapentests van Kim Jong-Un zou kunnen schaden

Een duik in de prijzen van cryptocurrencies heeft de waarde van digitale munten die zijn gestolen doorway Noord-Koreaanse hackers geslonken, waardoor een belangrijke financieringsbron mogelijk is aangetast Kim Jong Un nodig zou hebben om zijn ambitieuze wapenprogramma’s te financieren.

Wat er is gebeurd: De recente crash van cryptocurrency belemmert de inspanningen van het Hermit Kingdom om zijn gestolen digitale activa te verzilveren, en kan de financiering van zijn wapenprogramma’s beïnvloeden, Reuters gemelddaarbij verwijzend naar twee Zuid-Koreaanse regeringsbronnen.

Noord-Korea zet naar verluidt cryptocurrencies om in Bitcoin BTC/USD en zoekt vervolgens naar makelaars die het achieved korting zullen kopen in ruil voor contant geld dat buiten de Oost-Aziatische natie wordt gehouden.

Blockchain-gegevensplatform kettinganalyse zei dat Noord-Korea resources gebruikt voor het poolen en versleutelen van cryptocurrencies in zijn pogingen om de digitale activa wit te wassen, volgens het rapport.

De omvang van Noord-Koreaanse hacks, vooral recentelijk, is volgens TRM Labs-analist echter een domper geworden in de inspanningen van het land om cryptocurrencies snel in contanten om te zetten. Nick Carlsenmeldde Reuters.

De ambassade van Noord-Korea in Londen beschreef naar verluidt het nieuws more than de betrokkenheid van het land bij het hacken van cryptocurrency als “totaal nepnieuws”. Een persoon die zichzelf als diplomaat aan Reuters identificeerde, zei: “We hebben niets gedaan” en bestempelde dergelijke beschuldigingen als Amerikaanse propaganda.

Zie ook: Beste crypto-betaalpassen

Waarom het uitmaakt: Noord-Korea is onderworpen aan internationale sancties vanwege zijn nucleaire programma, dat de toegang tot de wereldhandel beperkt en cryptocurrency-overvallen aantrekkelijker maakt, merkte Reuters op, daarbij verwijzend naar onderzoekers.

Cyberaanvallen zijn “absoluut fundamenteel” voor het vermogen van Noord-Korea om sancties te ontwijken en geld in te zamelen voor zijn nucleaire en raketprogramma’s. Eric Penton-Voakeen coördinator van het panel van deskundigen van de Verenigde Naties dat verantwoordelijk is voor het toezicht op sancties.

In 2019 genereerde Noord-Korea volgens Reuters naar schatting $ 2 miljard uit cyberaanvallen voor zijn programma voor massavernietigingswapens.

In april, The Federal Bureau of Investigation beschuldigde twee hackgroepen van Noord-Korea ervan verantwoordelijk te zijn voor een cryptocurrency-overval van $ 620 miljoen die het Ronin-netwerk aanviel, dat het op blockchain gebaseerde spel ondersteunt Axie Oneindigheid (AXS).

Die hack zou $ 230 miljoen waard zijn als hij vandaag zou worden uitgevoerd, maar Noord-Korea zou naar verluidt bijna al het geld hebben geruild voor Bitcoin.

Chainalysis zei dat Noord-Korea’s oude niet-witgewassen cryptocurrency-holdings, verspreid about 49 hacks van 2017 tot 2021, sinds het begin van het jaar zijn gedaald tot $ 65 miljoen van $ 170 miljoen.

Sinds het begin van het jaar, Bitcoin en Ethereum ETH/USD zijn respectievelijk fulfilled 57,3% en 69,5% gedaald.

Lees volgende: Kim Jong-Un zet zich schrap voor een nieuwe schok voor de economie van Noord-Korea vanwege verwachte overstromingen

Foto via millennium op Shutterstock