September 25, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Hoe het is om een ​​vierdaagse werkweek te werken bij Buffer

Hoe het is om een ​​vierdaagse werkweek te werken bij Buffer

Voordat ik in 2022 bij Buffer kwam werken als contentschrijver, experienced ik behoorlijk wat werkervaring: banen en levels tijdens zowel de bachelor- als de graduate university. Ik werkte fulltime, 40 uur for each 7 days, bij een non-profitorganisatie toen ik 22 was, en als television set-/filmjournalist bij een populaire publicatie. Maar pas toen ik de overstap naar Buffer maakte, maakte ik kennis achieved wat voor mij voelde als een radicaal principle: de vierdaagse werkweek.

Toen ik voor het eerst de opening van de inhoudschrijver op Buffer’s Journey-pagina bekeek, deed ik een dubbele just take. Van alle banen waar ik op heb gesolliciteerd (en geloof me, die zijn er geweest) veel) het was de eerste keer dat ik ooit een bedrijf een kortere werkweek op hun voordelenpagina zag adverteren. En ter verduidelijking, bij Buffer nemen we vrijdag vrij, maar krijgen we nog steeds ons volledige salaris uitbetaald.

Buffer is sinds de oprichting in 2010 een volledig afgelegen bedrijf geweest, wat eerder is dan velen de overstap maakten. Daarna zijn we in 2020 overgegaan op een kortere werkweek. De verhuizing kwam niet als een verrassing voor velen die al bekend waren satisfied de Buffer-cultuur en onze CEO Joel Gascoigne’s visie voor het bedrijf, inclusief iOS-engineer Jordan Morgan die sinds 2015 een Bufferoo (onze phrase voor Buffer-teamgenoot) is.

“Het is iets dat me niet verraste, maar op een goede manier”, zei Jordan. “Omdat Joel zo brutaal is in de manier waarop hij het bedrijf leidt. En daarom werk ik hier graag… hij staat altijd voor ons klaar.”

Meest professionals overeenstemming bereiken more than de voordelen van de vierdaagse werkweek, niet alleen voor werknemers, maar voor het bedrijf als geheel. Ik zal in depth beschrijven hoe mijn ervaring met een kortere werkweek is geweest, samen fulfilled het delen van hoe sommige van mijn teamgenoten hun vrije vrijdag doorbrengen.

Waarom in de eerste plaats overstappen naar een vierdaagse werkweek?

Het besluit om in 2020 about te gaan naar een kortere werkweek kwam voort uit de wens om Buffer-medewerkers meer flexibiliteit en ondersteuning te bieden in een moeilijke tijd. Niet alleen waren de eerste maanden van de pandemie bijzonder uitdagend voor velen op persoonlijk niveau, maar het bemoeilijkte ook de balans tussen werk en privé voor individuen in excess of de hele wereld. EEN vragenlijst gedaan eind 2020 bleek dat 70 procent van de werknemers in het weekend begon te werken, terwijl 45 procent meer uren werkte dan vóór de pandemie, omdat de lockdown-maatregelen de grenzen tussen kantoor en thuis vervaagden.

Aanvankelijk was de vierdaagse werkweek bij Buffer slechts een proef, maar na enkele maanden en een intern onderzoek werd het in 2021 een vaste waarde. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat ons team zich nog steeds productief voelde, alsof ze meer autonomie hadden, en ze meldden zich ook gelukkiger te voelen. Als iemand die internet vier maanden bij Buffer heeft gewerkt, kan ik ook getuigen van al deze voordelen.

Hoe het was om maar vier dagen for every 7 days te werken

Ik zal zeggen, het kostte me in het start off een paar weken om me aan te passen aan de schemawijziging. Het was vreemd toen donderdag ronddraaide en mensen zouden zeggen “een geweldig weekend gehad” in Slack. Ik vergat steeds dat vergaderingen niet op vrijdag konden worden gepland en dat de deadlines voor het einde van de week op donderdag moesten worden gehaald. Ik was zelfs een beetje ongerust omdat ik me afvroeg of het werk echt te doen was in slechts vier dagen.

Maar geleidelijk kreeg ik het vertrouwen dat dit schema echt realistisch was. Ik heb in al mijn projecten kunnen passen, alle vergaderingen kunnen bijwonen en ik heb zelfs tijd voor wekelijkse donutgesprekken (onze optionele wekelijkse paargesprekken satisfied een andere Buffer-teamgenoot). Geestelijk leek de wetenschap dat ik maar vier werkdagen had om mijn taken af ​​te ronden, ook mijn productiviteit te verhogen.

Heather Youeen kerningenieur bij Buffer, zei dat haar crew zich ook heeft aangepast aan de kortere weken doorway goed tijdbeheer te hebben en opzettelijk te zijn achieved al hun communicatie.

“We leren echt om onze tijd verstandig en efficiënt te gebruiken, zodat van niemand wordt verwacht dat hij langere dagen of op zijn vrije dag werkt”, zei ze. “We proberen onze [meetings] tot een minimal te beperken en waar mogelijk asynchroon samen te werken.”

Dit soort flexibiliteit is zeldzaam te vinden – althans in mijn ervaring. Momenteel zijn er in de VS massa’s mensen stoppen fulfilled werken waar ze ondergewaardeerd en onderbetaald zijn, maar toch overwerkt. Ik ben zo dankbaar dat mijn ervaring in Buffer daar het tegenovergestelde van was. Dit was zelfs mijn eerste baan waarbij ik niet verwachtte dat ik constant speak to opnam fulfilled mijn supervisor. In een tijd waarin sommige bedrijven toezicht houden hun werknemers en de waarde van werknemers aan de output koppelen, is dit soort vrijheid behoorlijk bevrijdend. Ik heb niet alleen het gevoel dat mijn werk en mening gewaardeerd worden bij Buffer, maar dat geldt ook voor mijn tijd.

Hoe besteden we de vrije vrijdag?

Het mooie van vrijdag vrij zijn, is dat elke vrijdag anders is. Sommige vrijdagen slaap ik uit tot 11 uur. Andere keren prepare ik belangrijke boodschappen of afspraken. Ik heb het ook behandeld als een reisdag voor kortere reizen, zodat ik mijn vakantietijd kan maximaliseren. Er zijn ook een paar vrijdagen geweest waarop ik de dag heb gebruikt voor overloopwerk om de volgende week een soepele start te garanderen.

Ik ben niet de enige die dit doet, want het is eigenlijk gebruikelijk om vrijdagen te gebruiken als een further dag om bij te praten wanneer dat nodig is. Ik heb gemerkt dat het hebben van een optie voor een overloopdag zo gunstig is geweest. Het zorgt voor meer flexibiliteit in mijn schema, want als er iets gebeurt tijdens mijn werkweek, weet ik dat ik op vrijdag een paar uur kan besteden om weer op het goede spoor te komen.

Ik was ook benieuwd hoe mijn teamgenoten hun vrijdagen doorbrengen, dus ik sprak satisfied vijf van hen om meer te weten te komen. Dit is wat ze te zeggen hadden.

Tijd doorbrengen met familie

Jordan is een IOS-ingenieur uit Missouri en werkt al meer dan zes jaar bij Buffer.

Toen de scholen weer persoonlijk opengingen, was ik zo opgewonden omdat ik het mocht nemen [my kids] ‘s ochtends naar college [on Fridays]. En het is een klein stukje van het leven dat ik nog nooit eerder heb gedaan, omdat mijn vrouw thuis blijft en voor dat alles zorgt. Dus ik moet een dag thuisblijfvader zijn. En het is zo nuttig omdat ik mijn vrouw een pauze kan geven van sommige van die taken, omdat thuisblijvende ouder tremendous moeilijk en druk is, en we hebben drie kinderen.

Mijn zoon is zo opgewonden op vrijdag. Hij vindt het geweldig, omdat hij weet dat ik hem ga nemen [to school] en ik zit in de car. Dus hij wordt altijd wakker fulfilled een sprong in zijn stap op vrijdagochtend. En dan zullen mijn jongere twee dat later ook ervaren.

Op vrijdag doorbrengen achieved zijn vrouw

We lopen een parcours op vrijdagochtend, en halen gewoon bij, weet je, even op adem komen van de 7 days. En dan gaan we letterlijk elke vrijdag naar Goal. Ik kan gewoon al die leuke, gekke kleine dingen doen die je misschien als vanzelfsprekend beschouwt, zoals je kinderen naar college brengen, naar de sportschool gaan en dan boodschappen doen bij Goal.

Boodschappen doen

Heather is een kerningenieur in New York en werkt sinds een jaar bij Buffer.

Het was absoluut geweldig om een ​​vierdaagse werkweek te hebben sinds je bij Buffer bent gekomen. Ik ben gelukkiger en geniet meer dan ooit van mijn werk. De algemene sfeer en houding van mijn collega’s is zo ondersteunend en positief, en er is veel vertrouwen. Ik ontdekte dat ik bij Buffer veel meer tijd heb dan ik ooit heb gehad in eerdere rollen waar ik vijf dagen heb gewerkt.

De vierdaagse werkweek biedt ook veel flexibiliteit. Een verrassing voor mij is dat ik merkte dat ik verstrikt raakte in de meeste van mijn jaarlijkse gezondheidscontroles, omdat het een stuk gemakkelijker is om een ​​afspraak te maken op een doordeweekse dag in plaats van in het weekend.

Veel van de klusjes die ik in een weekend experienced gedaan, kunnen nu in excess of drie dagen worden gespreid, waardoor ik echt tijd heb om te rusten en na te denken. Vrijdagen voelen voor mij als bonusdagen, waar ik de kans heb om werkgerelateerde of persoonlijke taken in te halen die ik in de loop van de 7 days niet kon bereiken.

Ik heb deze tijd ook kunnen gebruiken om te gaan zitten en een cursus te volgen about een nieuwe taal waar ik meer about experienced willen leren, om te ontspannen en een boek te lezen, of om erop uit te gaan en een nieuwe passion te zoeken, en dan’ Ik ben opgeladen en klaar voor een nieuwe week.

Een overloopdag

Ismail is een productontwerper uit Marokko en werkt al negen maanden bij Buffer.

De vierdaagse werkweek heeft een positieve invloed op mijn werk-privébalans en welzijn. Het hebben van een kortere 7 days heeft me geholpen om me op mijn werk te concentreren en ik kan ook rusten en herstellen tijdens de langere weekenden. Hierdoor kan ik ook goede excellent time doorbrengen met vrienden en familie.

In het get started experienced ik wat twijfel, maar ik leerde dat ik productiever kon zijn dan ik dacht. Het prioriteren van mijn taken hielp me om gefocust te blijven en ik was oprecht verrast dat ik al mijn werk gedaan kon krijgen.

Ik breng mijn vrijdag bewust door – het is meestal een gelegenheid om dokters en andere afspraken te maken zonder tijd te verliezen van mijn werk.

Voor mij betekent een vierdaagse werkweek niet dat ik op vrijdag niets werkgerelateerds doe. Soms gebruik ik de dag om me voor te bereiden op de volgende week en ook om het algemene nieuws in te halen dat ik tijdens de weekdagen heb gemist. Het helpt echt om de volgende week beter af te trappen.

De wereld rond reizen

Octa is een senior advocaat van klanten en werkt al meer dan 8 jaar bij Buffer. Hij heeft geen thuisbasis omdat hij momenteel fulltime about de wereld reist.

Ik zou zeker zeggen dat de vierdaagse werkweek mijn leven heeft veranderd – misschien wel het meest verbazingwekkende dat is gebeurd sinds ik bij Buffer kwam. Het heeft eindelijk die balans tussen werk en privé gebracht waar we allemaal altijd naar op zoek zijn.

Als je die more dag van de week hebt, kun je je agenda vrijmaken om nieuwe dingen te proberen. Dus in mijn geval is de reden waarom het zo geweldig was, omdat het een beetje voelt alsof ik een mini lang weekend heb, je weet wel, zoals een vakantie, elke 7 days, waar ik ook ben. Het heeft me geholpen om me productiever en gelukkiger te voelen. Er zijn niet genoeg woorden om te beschrijven hoe ongelooflijk het is geweest.

Volgens zijn unieke schema werkt hij van vrijdag tot en met maandag

Omdat ik altijd op reis ben, maakt het eigenlijk niet uit – van maandag tot zondag – het is allemaal hetzelfde. Het is iets beter om mijn rustdagen in het midden van de week te hebben, omdat wat betreft attracties en hoogtepunten van waar ik ook ben, ze doordeweeks meestal minder druk zijn. Dus als ik bijvoorbeeld vlieg, is het altijd goedkoper om doordeweeks te vliegen dan in het weekend.

Around zijn liefde voor reizen

Ik ben nu acht jaar fulltime aan het reizen. Toen ik begon, dacht ik dat ik het vier jaar zou doen. Maar daarna ging het steeds beter en beter. Ik bedoel, voor mij is het een levensstijl. Ik ben tremendous dankbaar dat het Buffer-staff dit altijd super heeft gesteund.

Ik hou gewoon van de wereld. Elke plaats waar ik ga, elke persoon die ik ontmoet, het is als een nieuw verhaal.

Vrijdagen worden “vrije dagen”

Julia is een senior belangenbehartiger van klanten in Los Angeles en werkt al meer dan zes jaar bij Buffer.

Ik kan me niet voorstellen om terug te gaan naar niet een 4-daagse werkweek werken. Sinds we er meer dan 2 jaar geleden mee begonnen te experimenteren, heb ik de vrije tijd op zoveel verschillende manieren gebruikt – en dat is het geweldige eraan.

Ik zit op schema met vrij nemen van maandagen en vrijdagen, en ben momenteel bezig fulfilled het schema voor vrijdagen (aangezien ons Advocacy-team dagen heeft gespreid, zodat we wereldwijde dekking kunnen behouden). Ik heb mijn groove gevonden door het te gebruiken als een ‘vrije’ dag, niet alleen als een verlenging van het weekend. Het maakt me klaar voor een weekend dat eigenlijk rustgevend is – niet ingehaald door boodschappen en “to-do’s”. Ik vind het geweldig dat er een vrije dag is, als ik die nodig heb, waarop ik kan vertrouwen om mijn werk in te halen. Ik voel me minder gehaast satisfied onze manier van denken om de Rechtsaf dingen gedaan doorway dezelfde hoeveelheid dingen in een kortere 7 days te proppen.

Web als mijn collega’s heeft de vierdaagse werkweek ook zo’n positieve invloed gehad op mijn algehele welzijn. Ik heb niet alleen het gevoel dat mijn prestaties en output op het werk zijn verbeterd, maar ik heb ook meer tijd om mijn leven te leiden en de dingen te doen die mij het gelukkigst maken.

Onze ervaringen rond de vierdaagse werkweek delen we graag met anderen. Stuur ons al uw vragen about het onderwerp op Twitter!