June 8, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Hoe ik werk, financiën en reizen beheer met 4 kinderen en 2 bedrijven

Hoe ik werk, financiën en reizen beheer met 4 kinderen en 2 bedrijven

Reizen is altijd een fundamenteel onderdeel van mijn leven geweest. Een liefde voor niet alleen bestemmingen, maar ook voor de reis om ze te bereiken, heeft ertoe geleid dat ik mijn bedrijf heb opgericht, SteamLine-bagage. Dus tijdens de pandemie voelde het surrealistisch om thuis vast te zitten terwijl ik nog steeds reisinspiratie aan mijn klanten promoot.

In oktober 2021 besloten mijn man Mark en ik om onze koffers te pakken en een jaarlange digitale nomadenreis te maken, terwijl we allebei onze respectievelijke bedrijven runnen (hij bezit Goed maskerbedrijf). Oh, en met onze vier jonge kinderen, allemaal onder de acht jaar.

Ik met mijn man Mark en zoons Milo (8), Reuben (6), Benji (5) en Felix (2) in Lefkáda, Griekenland.

We hebben de afgelopen negen maanden kunnen leven in Lefkas (een eiland in Griekenland), Corfu, Mauritius (een eiland in Afrika) en nu Bali. Onze bedrijven blijven bloeien en we hebben onze bankrekeningen nog niet volledig leeggepompt. Sterker nog, nu we hebben gezien hoe goed het werkt, kunnen we er zelfs langer mee doorgaan.

Als het voor ons haalbaar is, denk ik dat het voor iedereen haalbaar is. Hier is een overzicht van hoe we het laten werken, en de manieren waarop ik heb ontdekt dat deze ervaring zelfs gunstig is voor mijn bedrijf.

Wat er nodig is om een ​​reis van een jaar te laten gebeuren

De meest gestelde vraag die ik krijg is hoe we dit voor elkaar krijgen. Hier is een kort overzicht van de kosten en het logistieke jongleren dat nodig is om een ​​digitale nomade, bedrijfseigenaar en ouder te zijn:

De kosten: wat het kost voor mijn gezin van 6 om een ​​jaar te reizen?

Accommodatie: € 3.500/maand ($ 3.700)
kinderopvang: € 2.500/maand ($ 2.650)
Andere kosten van levensonderhoud: € 2.000/maand ($ 2.100)
Totaal: € 8.000/maand ($ 8.450)

Toen mijn man en ik het budget voor deze reis in kaart brachten, hadden we de theorie dat we de wereld rond konden reizen voor precies dezelfde kosten als in ons huis in Dublin voor een jaar. We dachten dat onze € 3.500/maand ($ 3.700) aan huur naar Airbnbs zou gaan, onze € 2.500/maand ($ 2.650) aan kinderopvangkosten naar vluchten zou gaan, en dat alle andere kosten van levensonderhoud hetzelfde zouden zijn, zo niet goedkoper, in andere delen van de wereld.

Over het algemeen bleek dit waar te zijn, ook als je bedenkt hoe de reiskosten de afgelopen maanden zijn gestegen. Airbnbs in de landen die we hebben bezocht zijn redelijk betaalbaar en we hebben nog betere deals kunnen sluiten door een maand of langer te blijven en verhuurders om kortingen voor verlengd verblijf te vragen. Omdat we niet om de week met een jetset naar een nieuwe plek gaan, zijn de vluchtkosten redelijk gebleven (hoewel we actief bezig zijn met het herbudgetteren naarmate de vluchtprijzen omhoogschieten), en we kunnen zoeken naar tickets met flexibele data en (zelfs flexibele bestemmingen) om die kosten te beheersen. En al het andere, van eten tot activiteiten voor de kinderen tot het inhuren van een occasionele verzorger om over hen te waken, was veel goedkoper dan in Dublin.

We hebben de bewuste beslissing genomen om ons budget een beetje op te rekken om het maximale uit deze ervaring te halen. We ontdekten bijvoorbeeld dat een extra € 500/maand ($ 530) aan Airbnbs ons huizen zou opleveren die veel beter waren. Onze huidige plek op Bali is bijvoorbeeld een enorm landgoed met ruimte voor ons om te spreiden, een weelderige tuin en zwembad waar de jongens kunnen spelen, en een privékok en huishoudster om ons te helpen. We zijn over het algemeen geen uitbundige mensen, maar door iets meer te betalen voor deze extra’s is het reizen met het gezin (en het vinden van rust en stilte op het werk) veel gemakkelijker geworden. We proberen ook niet te zuinig te zijn met ons budget voor ervaringen, omdat we willen dat onze familie al het mogelijke opzuigt.

Ons huis op Mauritius had twee zwembaden en een strand – geen slecht uitzicht op een kantoor.

Uiteindelijk geven we ongeveer € 8.000 ($ 8.450) per maand uit voor ons gezin van zes om tijd door te brengen op enkele van de mooiste plekken ter wereld, wat een klein beetje minder is dan onze kosten van levensonderhoud in Dublin. Natuurlijk hielp het vanuit een budgetperspectief waar we vandaan kwamen een van de duurste steden ter wereld om in te wonen en over het algemeen van plan om naar goedkopere bestemmingen te reizen. Uw kilometerstand kan variëren, afhankelijk van waar u momenteel woont en waar u naartoe wilt.

De logistiek: hoe een gezin van 6 jongleert met werk, leven en school

Reizen tijdens het runnen van een bedrijf is zeker een jongleeract, vooral als je kinderen aan de mix toevoegt. Mijn man en ik zijn niet alleen ondernemers; we zijn digitale nomaden die een reisplan nodig hebben, ouders die thuisonderwijs moeten geven en onze kinderen moeten vermaken, en reizigers die willen genieten van de plaatsen waar we ons bevinden.

Door langer op één plek te blijven, hebben we de logistiek van al deze taken kunnen beheren. We hoeven niet constant tijd en energie te besteden aan het boeken van ons volgende ding, en we kunnen een beetje routine krijgen, mensen vinden die we vertrouwen om ons te helpen met de kinderen, en niet het gevoel hebben dat we ons moeten haasten om alles tegelijk doen wat een plek te bieden heeft.

De pandemie gaf ons ook een spoedcursus in de vaardigheden die ons zouden helpen om dit allemaal mogelijk te maken. Niet alleen zijn we meer gewend om de kinderen onder de voeten te hebben (hoewel we een oppas thuis hadden), mijn team was al gewend om op afstand te werken.

Maar toch, om een ​​bedrijf te runnen terwijl u op reis bent, is enige flexibiliteit in de planning vereist. Mijn dagen zien er meestal als volgt uit:

  • 07:30: De kinderen zwemmen of sporten voordat ze naar school gaan.
  • 8u-12u: De thuisschool van de kinderen. Afhankelijk van onze werkdruk, zal mijn man of ik ze bekijken terwijl de ander een paar uur geconcentreerd werk heeft.
  • 12.00-14.00 uur: Onze jongste dutjes, de andere kinderen hebben rustige tijd voor kunstprojecten of creatief spel, en mijn man en ik krijgen wat werk gedaan.
  • 14u-18u: De kinderen kunnen naar een clubactiviteit gaan of met een verzorger naar het strand gaan, waardoor we wat meer werktijd hebben, of we kunnen besluiten om een ​​gezinsactiviteit te doen en ofwel zorgen mijn man en ik voor hen zodat de ander een paar uur geconcentreerd werken.
  • 18:00 uur op: Op dit moment worden al onze vergaderingen en gesprekken gevoerd op dit tijdstip en daarna nadat de kinderen slapen (wat toevallig goede tijden zijn om gesprekken met mensen aan de andere kant van de wereld te coördineren). Ik hou er niet van om na 21.00 uur te bellen, maar ik maak er werk van om deze levensstijl te bevorderen.
  • Gedurende de dag: Ik werk samen met mijn team van 10 medewerkers en contractanten via WhatsApp, en ze weten dat ze me op elk moment kunnen bereiken, maar ze weten ook dat ik erop vertrouw dat ze beslissingen nemen zonder mij.

Ik krijg nog steeds al het werk gedaan dat ik nodig heb om mijn bedrijf vooruit te helpen, maar in plaats van te weten dat ik kan gaan zitten en het gedaan kan krijgen in een periode van zes uur, is het een beetje meer ad hoc. Zelfs als je geen kinderen hebt, is het fijn om dit soort flexibiliteit te hebben om overdag op avontuur te kunnen gaan en om in verschillende tijdzones te werken. En telkens als ik het moeilijk heb om op een vreemd uur te werken, herinner ik mezelf eraan dat ik ben in [insert amazing country here].

Wat langdurig reizen mij en mijn bedrijf heeft opgeleverd

Soms is het moeilijk als mensen alleen maar vragen naar de details van hoe we dit laten werken, omdat ik in plaats daarvan wil gutsen over alle positieve dingen die de reiservaring me heeft opgeleverd. Er zijn de zeer voor de hand liggende persoonlijke voordelen om de wereld te zien, quality time door te brengen met mijn gezin en mijn kinderen unieke verrijkende ervaringen te bieden. Maar ik heb ook zoveel gewonnen als ondernemer en leider.

Wat ik als ondernemer heb geleerd van reizen

Ten eerste heb ik het zoveel gemakkelijker gevonden om problemen op te lossen en creatief te denken terwijl ik in het buitenland ben, omdat mijn waarnemingen en zintuigen elke dag worden versterkt door nieuwe dingen, mensen en ervaringen. Ik was in staat om een ​​deel van mijn team naar Mauritius te halen voor een retraite van een week, en we zagen deze toegenomen creativiteit in het hele bedrijf. In feite implementeren we vandaag verschillende spannende projecten die begonnen als ideeën terwijl we allemaal samen een nieuwe omgeving ervaren.

Het SteamLine-team samenbrengen op Mauritius was een geweldige manier om te ontspannen en samen creatief bezig te zijn.

Ik denk ook dat deze reis me heeft geholpen een stap terug te doen en een overzicht van het bedrijf in vogelvlucht te krijgen. Onkruid wieden kan gevaarlijk zijn voor een ondernemer, en als ik thuis ben, is het gemakkelijk om geobsedeerd te raken door de kleine dingen of om te hands-on te worden met bepaalde projecten. Door zo ver weg te zijn, heb ik een stapje terug gedaan en begrijp ik wat echt belangrijk is en waar ik echt nodig ben.

Hoe mijn bedrijf het heeft gedaan tijdens een jaar reizen

Dus, hoe heeft dit alles zich vertaald naar het resultaat van mijn bedrijf? Tot nu toe is onze omzet 63 procent hoger dan vorig jaar. En hoewel een deel hiervan een natuurlijke piek is na de pandemie, heeft onze reis ook geholpen. Een deel van ons doel dit jaar was om met anderen te delen wat we doen en waarom, en we hebben al zes persinterviews gedaan in de eerste paar maanden van onze reis, die SteamLine meer bekendheid hebben gegeven. Ik heb ook een aantal belangrijke verkoopleads gekoesterd in elke plaats waar ik ben geweest.

Ten slotte heb ik onderweg ook nieuwe potentiële creatieve partners ontmoet – mensen die ik in mijn dagelijkse leven in Dublin nooit zou zijn tegengekomen, maar die ideeën hebben gekoesterd die ik in toekomstige collecties tot leven hoop te brengen.

Uiteindelijk is mijn beste advies voor elke ondernemer die digital nomading overweegt, om het gewoon te doen. De angsten voordat je weggaat zijn zo groot, maar de beloningen om zoiets te doen zijn zo hoog dat alle uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd echt klein beginnen te voelen.