September 25, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Hoe u uw kleine onderneming financieel fit kunt maken

Hoe u uw kleine onderneming financieel fit kunt maken

We kennen allemaal de basisregels om healthy te worden: minder eten, meer bewegen en jezelf elke dag een beetje tougher pushen – slechts 1% dagelijkse verbetering leidt tot enorme winsten.

Dezelfde regels zijn van toepassing wanneer u de financiën van uw kleine onderneming in vorm moet krijgen.

Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren.

Het vergt self-control en toewijding.

Er zullen dagen zijn dat je satisfied je gezicht in een roodfluwelen cake valt. Het gebeurt. Schud de kruimels eraf en probeer het opnieuw.

Doorway aanhoudende inspanning en door elke dag te komen opdagen, vormen de resultaten van je inspanningen, self-control en opofferingen een serieuze spiermassa.

Hier is een financieel fitnessplan om u op weg te helpen:

“More than drie maanden 10 km rennen in een uur”, lijkt een redelijk doel voor iemand die: geniet van rennen.

Mij? Ik zou onder de indruk zijn als ik 500 meter zou halen zonder een extended op te hoesten.

Wanneer u een financieel doel voor uw bedrijf stelt, zorg er dan voor dat het iets is dat u ook echt doet kan en willen bereiken.

Overweeg uw huidige financiële situatie, wat er mogelijk is binnen uw beschikbare middelen en beperkingen, en welke mogelijkheden er zijn om u een stap dichter bij uw doel te brengen.

De gouden regel voor het stellen van doelen is dat ze Clever moeten zijn: specifiek, meetbaar, haalbaar, pertinent en op tijd gebaseerd.

Bijvoorbeeld:

  • Verlaag de operationele kosten dit kwartaal fulfilled 10%.
  • Vergroot het marktaandeel achieved 5% tegen het einde van het derde kwartaal.
  • Spaar genoeg kapitaal om binnen twee jaar een tweede winkel te openen.

Het hebben van een doel haalt het giswerk uit de besluitvorming, en het maakt het ook gemakkelijker om nee te zeggen tegen de dingen die je target zouden kunnen verschuiven.

Ik kan geen 50 force-ups achter elkaar doen. Maar vijf sets van 10 gedurende de dag klinkt beheersbaar. En slim.

Door een program te maken dat dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse acties schetst, helpt het u in de goede richting om uw Wise-doelen te bereiken.

Om bijvoorbeeld de operationele kosten dit kwartaal achieved 10% te verlagen:

  • Welke actie kan ik vandaag ondernemen om de kosten te verlagen? Ideeën zijn onder meer niet naar kantoor reizen, het 80 pagina’s tellende doc dat iemand u for each e-mail heeft gestuurd niet afdrukken en uw abonnementen controleren.
  • Deze week? Thanks diligence op aannemers en adviseurs waaraan u specialistisch, niet-kritiek of alledaags werk kunt uitbesteden dat niemand anders wil of kan doen.
  • Deze maand? Migreer van on-premises naar cloudgebaseerde systemen. Ze zijn betrouwbaar, veilig en maken het beheren van uw cashflow een fluitje van een cent. Satisfied de juiste systemen weet u precies hoeveel geld er binnenkomt, hoeveel er uitgaat en wat u in de toekomst verschuldigd bent. Cloud-accounting is de juiste keuze.
  • Dit kwartier? Evalueer de uitgaven opnieuw op basis van maandelijkse trends en inzichten die worden geleverd doorway uw cloudaccountingoplossing. Betaalt u bijvoorbeeld voor licenties, companies of abonnementen die u niet gebruikt? Kunt u geld besparen doorway uw verzekeringspolis aan te passen? Kunt u opnieuw onderhandelen about betalingstermijnen satisfied leveranciers?
  • Dit boekjaar? Bedenk strategische manieren om ‘geld uit te geven om geld te verdienen’. Dit kan het bijscholen van uzelf en uw staff inhouden, investeren in contentcreatie en marketing, of het vroegtijdig betalen van facturen in ruil voor een korting van uw leverancier.

Vergeet niet om je doelen regelmatig opnieuw te bekijken.

Naarmate je sterker wordt, worden sommige dingen lichter. Stel een nieuw doel, verander wat niet werkt en probeer iets nieuws om te zien of je een beter resultaat krijgt.

Voortgangsfoto’s tonen spierdefinitie en lichaamsveranderingen op manieren die schalen en metingen niet kunnen.

Ze zijn een visueel bewijs dat je je doelen bereikt, en ze zijn geweldige motivatoren om door te gaan.

Ook info motiveert.

Geef iemand een tik achieved een smartwatch en ze krijgen statistieken about hun aantal stappen, actieve minuten, slaapkwaliteit en stressniveaus.

Cloud accounting-oplossingen zijn als smartwatches voor bedrijven.

Ze bieden realtime, visuele inzichten in uw cashflow, funds, winst compared to uitgaven, position van belastingnaleving en nog veel meer – in de palm van uw hand, wanneer u het nodig heeft.

Als u uw kritieke cijfers kent, is het gemakkelijker om patronen te identificeren en te begrijpen wat er gebeurde vlak voordat u van koers raakte.

En aangezien cloudoplossingen beter zijn in het visualiseren van gegevens dan spreadsheets, kunt u terugkijken op momentopnamen in de tijd, om te laten zien hoe ver u bent gekomen en om u te inspireren om doorway te gaan.

Er kan een second komen in uw fitnessreis waarop u geen resultaten meer ziet of een nieuw doel stelt, zoals deelnemen aan een marathon.

Zelfmotivatie kan je daar brengen, maar je zult er sneller komen – en betere resultaten behalen – als je met authorities werkt.

Met een own trainer, voedingsdeskundige en fysiotherapeut die de belangrijke beslissingen nemen, hoef je alleen maar hun begeleiding te volgen, je veters aan te trekken en op pad te gaan.

Naarmate uw bedrijf groeit, is het verstandig om deskundige enter te krijgen bij grote beslissingen fulfilled betrekking tot mensen, geld en strategie.

Zaken als btw, salarisadministratie en financiën worden ingewikkeld snel.

Een vertrouwde specialist die uw zakelijke uitdagingen en doelen begrijpt, kan u begeleiden bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Het rendement dat je krijgt in tijd, target, energie en gemoedsrust zijn onbetaalbaar.

“Zomerlichamen worden in de winter season gemaakt”, zeggen ze.

Maar de wintertime heeft zijn verleidingen: troostmaaltijden, warme bedden die ons gegijzeld houden en een sterk verlangen om te overwinteren.

Het vergt veel wilskracht en discipline om de koude maanden doorway te komen.

Maar fitnessexperts vertellen ons dat planning de sleutel tot succes is. Program trainingen en behandel ze als afspraken, approach je maaltijden, ga naar bed in je gymkleding (Ok, misschien niet die).

Voor bedrijven kan de ‘winterperiode’ de decembervakantie omvatten, de rustigere maanden januari en februari wanneer mensen minder besteedbaar inkomen hebben, of het kan echt seizoensgebonden zijn – vendors verkopen niet veel kachels in de zomer.

Als u uw cijfers kent (zie punt 3), kunt u gemakkelijker plannen voor het laagseizoen.

Als uit gegevens blijkt dat de verkoop bijvoorbeeld altijd daalt tussen april en juni, kunt u een besparingsdoel instellen om de rustige periode financieel te dekken, terwijl u de tijd gebruikt om uw program opnieuw te bekijken, te wijzigen wat niet werkt en wat rust te nemen.

Je hebt niet veel nodig om te beginnen

Er zijn duizenden free of charge residence-dependent exercise routines on the net. En wijnflessen werken prima als gewichten in de Pilates-les (zo is mij verteld).

Enkele van ‘s werelds meest succesvolle mensen geven hun kennis en strategieën gratis weg.

Vind ze en begin daar.

Maar je moet jezelf wel pushen

Groei gebeurt buiten je comfortzone. Experimenteer, probeer nieuwe dingen, houd een open up geest.

Leun in het ongemak er is kracht aan de andere kant.

Je bent wat je eet

Als het gaat om contentconsumptie, volg dan de 80/20-regel. Beperk zaken als social media en Netflix binges tot 20% van je vrije tijd.

Besteed de overige 80% aan het lezen van boeken, het luisteren naar podcasts en het leren van iets nieuws.

Onthoud: 1% beter.

Maar geniet af en toe van je responsible pleasures

Cheat-dagen laten ons genieten van de geneugten van het leven zonder schuldgevoel.

Jij werkt challenging. Geef een deel van uw belastingteruggave uit. Investeer de rest.

Rust en beloning

Dit ondernemersleven is veeleisend en opwindend. Het is snel en vereist veerkracht en behendigheid.

Vertragen. Ademen. Mediteren. Logboek.

Dat is wanneer al het goede naar de oppervlakte borrelt.