September 25, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Is Marlboro Maker Altria een koop als Juul een tijdelijke pauze krijgt?|  Investor's Business Daily

Is Marlboro Maker Altria een koop als Juul een tijdelijke pauze krijgt?| Investor’s Business Daily

Altria (MA) is deze 7 days licht hersteld, nadat een hof van beroep op vrijdag tijdelijk een Food and drug administration-verbod op producten die worden verkocht door Juul, de vaping-startup die Altria gedeeltelijk bezit, heeft geblokkeerd. Dus is MO-aandelen nu een koop?
XJuul heeft maandag een motie ingediend om het verbod van de Food and drug administration in de wacht te slepen terwijl het in beroep gaat tegen de beslissing van het bureau. De Food and drug administration beval Juul vorige 7 days om te stoppen fulfilled de verkoop van zijn producten in de VS, omdat de fabrikant van e-sigaretten niet “voldoende bewijs” had geleverd om de gezondheidsrisico’s van zijn producten te meten.

Het nieuws more than de beslissing van de Fda werd voor het eerst gemeld door de Wall Road Journal. MO-aandelen daalden met 9% op het rapport. Dat rapport kwam kort nadat de Fda zei dat het van strategy was maximale nicotinelimieten in sigaretten voor te stellen – een van de recente inspanningen van het bureau om verslaving en roken onder jongere gebruikers te beteugelen.

Altria, het greatest bekend voor de verkoop van Marlboros in de VS, zei in 2018 dat het een belang van 35% in Juul zou nemen – onderdeel van de inspanningen van de tabaksgigant om minder een traditioneel sigarettenbedrijf te worden. Maar rechtszaken over misleidende gezondheidsclaims en pogingen om jongere consumenten te targeten, zijn opgestapeld tegen de fabrikant van e-sigaretten.

Tegen die achtergrond vraagt ​​de Food and drug administration steeds vaker aan fabrikanten van e-sigaretten om hun bestaan ​​te rechtvaardigen. De Fda probeert te bepalen of vapenproducten van honderden bedrijven nog steeds kunnen worden verkocht, nadat ze fabrikanten van die producten had gevraagd om tegen september 2020 aanvragen in te dienen die aantoonden dat hun producten niet zo ongezond waren als traditionele sigaretten.

Het bureau had aanvankelijk een beslissing genomen above de producten van Juul. En het had groen licht gegeven voor producten van enkele concurrenten van Juul.

Altria zei dat het “teleurgesteld” was satisfied het besluit van de Fda vorige week. En zei dat het geloofde dat “e-vapor een belangrijke rol kan spelen bij het verminderen van schade voor volwassen rokers.”

“Nadat we de tijdelijke nooduitstel hebben gekregen, zoeken we nu de mogelijkheid om onze producten continu aan volwassen rokers aan te bieden tijdens ons beroep bij de rechtbank en wetenschappelijke en empirisch onderbouwde samenwerking fulfilled onze regelgever”, zei Joe Murillo, Chief Regulatory Officer van Juul, in een dinsdag verzonden verklaring.

Altria kreeg in februari enkele tekenen van mogelijke verlichting above zijn investering in e-sigarettenmaker Juul, nadat een rechter in een eerste beslissing, afgewezen de antitrustaanklachten van de Federal Trade Fee tegen de investering van de tabaksgigant in de vapen-startup.

Morgan Stanley verlaagt MO-aandelen

Het regelgevingsdrama neemt af naarmate de zorgen in excess of de inflatie leiden tot grotere zorgen above de recessie. Volgens Alfa zoekenMorgan Stanley verlaagde onlangs zijn rating voor Altria tot onderwogen, van gelijk gewicht, omdat hogere gasprijzen en angstigere klanten de sigarettenvolumes zouden kunnen beperken.

Altria rapporteerde op 28 april een winst per aandeel in excess of het eerste kwartaal die de verwachtingen overtrof. Maar inkomsten gemist. Tijdens de telefonische vergadering zei het administration dat de piek in ommicrongevallen eerder dit jaar de kooproutines van klanten kortstondig onderbrak. Maar het zei dat stijgende prijzen – ook voor gas, die zijn gestegen doorway de Russische oorlog in Oekraïne – werden gecompenseerd doorway stijgende lonen en hogere belastingteruggaven.

“Voor sommige beroepen was de loongroei sneller dan de inflatie, inclusief beroepen die te veel indexeren naar tabaksconsumenten”, zei CEO Billy Gifford. Die banen, zei hij, omvatten werk in productie en transportation.

Altria verwacht voor het hele jaar een winst for every aandeel van $ 4,79 tot $ 4,93. Wall Street verwacht voor het hele jaar een winst for each aandeel van $ 4,86. Nu de markt wiebelt, heeft Altria ook lange tijd dividend uitgekeerd, waaronder vorig jaar $ 6,4 miljard.

De resultaten van Altria arriveerden op dezelfde dag dat de Fda het voorstelde regels die mentholsigaretten en gearomatiseerde sigaren verbieden. De regels, zei het bureau, zouden voorkomen dat kinderen beginnen fulfilled roken en volwassenen helpen om te stoppen.

President Biden heeft ook een wetsvoorstel ondertekend waarmee de Food and drug administration synthetische nicotine kan reguleren, die in sommige vaping-apparaten wordt gebruikt.

MO Stock, IQOS, Juul

Altria’s andere ondernemingen dan traditionele sigaretten hebben ook de aandacht van regelgevers getrokken.

De Intercontinental Trade Commission beval Altria en Philip Morris Global (P.M), die Altria in 2008 afsplitste om te stoppen fulfilled het importeren en verkopen van het IQOS-verwarmingsapparaat, nadat het bureau had vastgesteld dat de apparaten inbreuk maakten op patenten van Reynolds American, eigendom van Brits-Amerikaanse tabak (KNUPPEL).

Elders heeft Altria geïnvesteerd in het Canadese cannabisbedrijf Cronos-groep (CRON). Analisten hebben gewacht tot er meer uit die investering zou komen, aangezien de concurrentie op de legale marihuanamarkt van Canada hevig blijft.

Altria heeft ook te maken gehad satisfied vragen about de vraag naar sigaretten naarmate mensen bewuster worden van hun gezondheid, ook al klampten klanten zich in 2020 huge aan hun rookgewoonten te midden van de anxiety van de coronaviruspandemie.

MO Aandelen fundamentele analyse

Analisten verwachten dat de winst van Altria dit jaar fulfilled 5% en volgend jaar fulfilled 6% zal groeien, aldus FactSet.

Topaandelen hebben doorgaans een solide onderliggende winstgroei. Maar about het algemeen blijft MO-aandelen ver achter bij de CAN Trim-benchmark voor 25% groei in inkomsten en inkomsten.

De omzetgroei voor Altria was schokkerig en schommelde de afgelopen jaren tussen eencijferige procentuele winsten en dalingen.


Hoe groeiaandelen te onderzoeken: deze IBD-device vereenvoudigt het zoeken


MO Aandelen Technische Analyse

MO-aandelen worden momenteel verhandeld tegen ongeveer 43. Aandelen hebben een samengestelde ranking van 79. De EPS-rating van het aandeel, die de winstgroei meet, is 76.

MO-aandelen komen nog steeds niet in de buurt van de hoogtepunten die het medio 2017 bereikte. De relatieve sterkte van het aandeel is recentelijk gedaald.

Wanneer de relatieve sterktelijn van een aandeel lager wordt, betekent dit dat het in het algemeen achterblijft in vergelijking met de S&P 500.


Aandelen om in de gaten te houden: finest beoordeelde IPO’s, huge caps en groeiaandelen


Dus is Altria Stock een koop?

MO-aandelen zijn momenteel technisch gezien geen koop.

De winstgroei voor MO-aandelen zou dit jaar hoger kunnen tikken. De omzet schommelde echter tussen bloedarme groei en bescheiden dalingen.

Bekijk IBD-aandelenlijsten en andere IBD-inhoud om tientallen van de beste aandelen te vinden om te kopen of te bekijken. U kunt hier ook meer lezen about aandelen die u kunt kopen of verkopen.

Volg Bill Peters op Twitter op @IBD_BPeters.

Misschien vind je het ook leuk:

Hier leest u hoe u een free of charge proefversie van IBD Leaderboard kunt krijgen

Is Cover Expansion Inventory nu een koop? Dit is wat de verdiensten, grafieken laten zien

Zijn deze marihuana-aandelen nu een goede koop? Kijk voorbij de buzz

Hoe te beleggen in aandelen: een gids voor de aandelenmarkt voor newcomers

Bekijk de video’s more than investeringsstrategieën van IBD