March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

mamata banerjee on agnipath scheme

‘Kan de zonden van de BJP niet betalen’: Mamata Banerjee zegt dat ze ‘Agniveers’ niet in dienst zal nemen in de regering van West-Bengalen

De hoofdminister van West-Bengalen, Mamata Banerjee, heeft woensdag verduidelijkt dat er geen ‘Agniveer” kansen zullen worden geboden in haar regering, terwijl ze verwees naar een brief die ze van het Centrum ontvingen, waarin ze de deelstaatregeringen vroegen om ‘Agniveers’ in de staatspolitie in overweging te nemen. Banerjee ging naar het Centrum en zei dat haar regering de “vuilnisbak van de BJP” niet zal opruimen en dat het Centrum in plaats daarvan zou moeten kijken naar verlenging van de arbeidsduur onder de Agnipath-regeling van 4 jaar naar 60 jaar. Banerjee zei dat om het vuur te blussen, de Modi-regering zich achter het leger heeft verborgen in een poging het Agnipath-plan te verdedigen.

Banerjee richtte zich tot de arbeiders van Trinamool in Asansol en zei: “Ik heb een brief (van het Centrum) ontvangen waarin ze de deelstaatregering aansporen om na vier jaar banen te geven aan Agniveers. Ze willen dat ik banen geef aan BJP-arbeiders… Waarom zouden we?… De eerste prioriteit zal worden gegeven aan staatsjongeren.’

Terwijl ze zei dat haar prioriteit was om banen voor de werklozen in de staat te verzekeren, zei Banerjee: “Waarom zullen we boeten voor de zonden van de BJP? Je neemt ze voor vier jaar en laat het dan over aan de staten – we geven eerste prioriteit aan degenen in de staat die op zoek zijn naar een baan – Na de verkiezingen van 2024 zal de centrale regering de andere kant op kijken wanneer het komt na 4 jaar in dienst bij Agniveers.”

Banerjee beschuldigde de centrale regering ervan leugens te verspreiden in de aanloop naar de algemene verkiezingen van 2024 en zei: “Zij (Modi-regering) geven lolly’s voor de verkiezingen van 2024. Ze zeggen dat ze na 4 jaar werk zullen geven aan 40.000 mensen. Dat komt neer op amper 1.000 banen per staat. En zelfs voor deze paar mensen stopt hun baan na 4 jaar. Wat is het nut van deze grap?”