March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Minister roept ambtenaren op om constructieve rol te spelen om economie op te krikken

Minister roept ambtenaren op om constructieve rol te spelen om economie op te krikken

Minister roept ambtenaren op om constructieve rol te spelen om economie op te krikken
Minister roept ambtenaren op om constructieve rol te spelen om economie op te krikken

4 juli 2022: Federaal minister voor Planning, Ontwikkeling en Speciale Initiatieven, professor Ahsan Iqbal, drong er maandag bij de functionarissen van de Senior Management Course (SMC) op aan om hun constructieve rol te spelen in een tijd waarin het land wordt geconfronteerd met de ergste economische crisis.

De minister sprak een delegatie van SMC-functionarissen toe die het ministerie bezochten. De minister richtte zich tot de deelnemers en zei dat onze ambtenaren worden geselecteerd via een competitief proces dat qua competentie vergelijkbaar is met de beste ambtenaren ter wereld, maar als we kijken naar de prestaties van de publieke sector, gaat het met de dag achteruit.

De vraag is waarom de individuele uitmuntendheid van onze officier zich niet vertaalt in een collectieve competentie, voegde hij eraan toe.

“Er zijn enorme uitdagingen in elke sector, maar je hebt het potentieel om ze op te lossen, want niemand zal van buitenaf komen”, zei de minister terwijl hij hen erop aandrong om extra inspanningen te leveren voor openbare dienstverlening. De minister drong er bij hen op aan zich te concentreren op belangrijke gebieden zoals belastingen, investeringen, export, en Remittances (TIER) om de middelenbasis te versterken.

De minister zei dat helaas in de afgelopen jaren als gevolg van de inefficiëntie van overheidsdiensten mensen het vertrouwen hebben verloren in staatsinstellingen, die moeten worden hersteld door middel van effectieve openbare dienstverlening.

Professor Iqbal voegde eraan toe dat de ambtenaren in het verleden hadden gezorgd voor de succesvolle implementatie van verschillende projecten die onder CPEC waren gestart. In antwoord op een vraag over water zei hij dat het Nationaal Waterbeleid door PML-N in 2018 via consensus is geformuleerd en moet worden geïmplementeerd.

Volgens de minister is economische stabiliteit gekoppeld aan politieke stabiliteit als continuïteit van het beleid, constitutioneel bestuur is een basisvoorwaarde voor elk land om vooruitgang te boeken. De minister zei dat om de economie van het land op het goede spoor te krijgen, er een grote nationale dialoog nodig is om het Handvest van de economie te ontwikkelen, wat de continuïteit van het beleid zou kunnen garanderen.

De minister liet de deelnemers weten dat hij een overweldigende respons heeft gekregen van de Turn Around Conference van het ministerie, waarbij experts uit verschillende vakgebieden werden uitgenodigd om de economie van het land op de rails te krijgen.

Hij zei dat de sleutel tot het oplossen van de problemen van een land ligt in collaboratief en inclusief bestuur. Polarisatie en chaos zijn een recept voor de vernietiging van de economie, concludeerde hij.

Persbericht

Geplaatst op: 2022-07-05T00:03:16+05:00

33892