September 25, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Munchies uitgelegd: waarom smaakt eten beter?

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op Wietkaarten en verschijnt hier satisfied toestemming.

Heb je ooit ernstige hongergevoelens ervaren na het nuttigen van cannabis? Je weet wat ik bedoel – dat overweldigende verlangen om naar elk hapje in je kast te reiken of een boterham fulfilled pindakaas en augurk samen te stellen zonder erbij na te denken. Dat al te vaak voorkomende fenomeen wordt ‘de munchies’ genoemd.

Een van de beste aspecten van het roken van wiet is de enorme voldoening die een simpel zakje chips kan brengen. Maar wist je dat er een wetenschappelijke redenering achter zit waarom eten zo veel lekkerder smaakt?

Hier onderzoeken we het wetenschappelijke en anekdotische bewijs rond de munchies.

Waarom maakt wiet eten zo lekker?

Niet alleen heeft de wetenschap het bestaan ​​van de munchies bevestigd, maar anekdotisch bewijs ondersteunt deze ervaring zolang cannabis wordt geconsumeerd. En cannabis is door onderzoekers algemeen aanvaard als eetlustopwekker, maar pas onlangs ontdekte de wetenschap waarom.

Eten kan om verschillende redenen beter smaken als je large bent.

THC stimuleert euforie

Een van de belangrijkste redenen waarom voedsel high smaakt, is vanwege het unieke endocannabinoïdesysteem (ECS) van je lichaam, waardoor je een vreugdevolle, geestverruimende “superior” kunt voelen bij het consumeren van THC, de belangrijkste psychoactieve cannabinoïde in hashish. CB1-receptoren in de hersenen zijn verantwoordelijk voor de munchies.

THC heeft meestal een outcome op de hersenen doorway de ‘feel good’-chemische stof dopamine te stimuleren, wat leidt tot gevoelens van perceptieveranderende euforie en overdreven plezier, terwijl tegelijkertijd de remmingen worden verminderd. Langdurig anekdotisch bewijs suggereert dat deze gevoelens zeker van toepassing zijn op het gevoel van eten als je superior bent. Iedereen die ooit een joint heeft gerookt en daarna fulfilled een pint ijs naar de stad is gegaan (geen oordeel) kan dit beamen.

Wiet versterkt honger

Door de hele geschiedenis heen hebben mensen gemeld dat het roken van wiet hun eetlust stimuleert. In feite, op het hoogtepunt van de hiv/aids-crisis, deelde een ziekenhuisvrijwilliger, bekend als Brownie Mary, achieved cannabis doordrenkte brownies uit aan patiënten.

Mary bakte naar verluidt in het start out van de jaren tachtig tot 600 geïnfuseerde brownies for every dag, waardoor patiënten met succes konden eten en voedsel binnen konden houden dat ze anders niet zouden kunnen. Gelukkig is het impact van wiet op honger niet alleen plezierig, maar heeft het ook belangrijke therapeutische implicaties.

THC kan een rol spelen bij de productie van het hormoon ghreline, dat inwerkt op de eetlustcentra in de hersenen om honger te stimuleren. En hoe hongeriger we ons voelen, hoe meer voldoening we halen uit eten. Dit betekent dat significant eten meer voldoening kan geven dan normaal.

THC laat voedsel beter ruiken en smaken

Een onderzoek uit 2014 onder leiding van Giovanni Marsicano van de Université De Bordeaux heeft vastgesteld dat cannabis voedsel daadwerkelijk beter kan laten ruiken en smaken. Het group van neurowetenschappers dat het onderzoek uitvoerde, ontdekte dat interactie met onze CB1-receptoren het reukvermogen verbetert. Omdat menselijke smaak en geur nauw fulfilled elkaar verbonden zijn, vergroot een verhoogd reukvermogen de bevredigende en smaakvolle smaak van voedsel, wat uiteindelijk de voedselinname bevordert.

Wetenschappers observeerden muizen in de aanwezigheid van amandel- en bananenolie om hun hypothese te testen. Volgens het onderzoek “wennen muizen die aan THC waren blootgesteld niet zo snel en besteedden ze veel meer tijd aan het opsnuiven van de oliën.” Bovendien werd waargenomen dat de muizen die aan THC waren blootgesteld meer aten dan degenen die dat niet waren. de tijd dat geurdetectie wordt verhoogd en gevoeliger wordt, is de kans groot dat u niet alleen meer eet, maar ook meer aandachtig geniet van de smaken, aroma’s en texturen van uw voedsel.

THC helpt je misschien niet om meer groenten te eten

Dus waarom hebben we de neiging om naar de zoete snacks te grijpen als we superior zijn? Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Neurofarmacologie voegt verdere ondersteuning toe aan de wetenschap achter de munchies. Interessant is dat THC het plezier vergroot dat we voelen bij het eten van heerlijk, calorierijk en suikerhoudend voedsel, maar weinig impact heeft op voedsel dat we al niet lekker vinden, volgens een groep wetenschappers van de Universiteit van Cagliari in Italië.

Fulfilled andere woorden, het is onwaarschijnlijk dat het roken van een joint ervoor zorgt dat je graag die groenten gaat eten die je al haat.

Natuurlijk, het roken van wiet kan je inspireren om een ​​roerbakgerecht te maken van alles in je keuken. Maar vaak kunnen stoners gewoon naar het snackpad gaan – en dat doen ze zeker. één studie onderzochte gegevens in duizenden provincies in de VS en vond causaal bewijs dat legalisatie voor gebruik doorway volwassenen mogelijk verband houdt fulfilled een toename van de verkoop van junkfood, waaronder ijs, koekjes en chips.

Waar het op neerkomt:

Iedereen die ooit cannabis heeft geconsumeerd en previous heeft gehad van de munchies, weet wat er aan de hand is – eten kan een eigen large worden. Nu je weet waarom, ga je gang en geniet van dat ijsje, die zak chips of zelfs PB&P fulfilled een wetenschappelijk besef waarom dat eten zo lekker higher smaakt.