March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

NATO bids gain support, China in focus at summit

NAVO-biedingen krijgen steun, China in focus op top

Finland en Zweden hebben een grote hindernis genomen voor het lidmaatschap van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie nadat Turkije zijn verzet tegen hun bod experienced laten vallen, maar de uitbreiding van het militaire bondgenootschap op de drempel van Rusland verzekerde.

Voor de eerste keer wonen de leiders van Japan, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland de top van de 30-koppige NAVO bij, wat in China de angst aanwakkert voor een uitgebreide militaire alliantie in Azië-Pacific die Peking onder druk zou zetten.

Groep van zeven landen heeft plannen naar voren gebracht om de energie-inkomsten van president Vladimir Poetin te beperken doorway de olie- en gasprijzen te verlagen, een dag nadat een Russische raketaanval op een winkelcentrum in centraal Oekraïne minstens 20 mensen experienced gedood. Rusland krijgt echter hogere prijzen voor zijn olie, aangezien de sterke vraag in Azië de inspanningen van de westerse mogendheden om de inkomsten te beteugelen ondermijnt.

Belangrijkste ontwikkelingen

  • Finland, Zweden Dichter bij toetreding tot NAVO satisfied Turkije Deal
  • NAVO vindt omhelzing in de achtertuin van China, waardoor Xi’s ergste angsten worden aangewakkerd
  • ‘Ze willen ons niet’, zegt Oekraïne in excess of de NAVO terwijl leiders elkaar ontmoeten
  • Sovjetterreur maakte een tweede natuur voor de Baltische staten
  • NAVO noemt China ‘systeemuitdaging’ in strategisch strategy
  • Russische oliestroom daalt, maar zal waarschijnlijk tijdelijk blijken te zijn

Op de grond

Russische troepen gaan door achieved hun doel om alle regio’s van Donetsk en Loehansk te bezetten, zei de Oekraïense militaire woordvoerder Oleksandr Motuzyanyk tijdens een videobriefing. Krachten onder leiding van Kiev trekken zich terug uit Sievierodonetsk, terwijl het Russische leger het naburige Lysychansk vanuit het zuiden binnentrok en de laatste grote schans in de regio Loehansk naderde die Kiev nog steeds controleert. Terwijl Lysychansk de belangrijkste hotspot van militaire actie bleef, beschoten Russische troepen Oekraïense posities en civiele gebieden elders langs de frontlinie, onder meer fulfilled lucht-landraketten. Kharkiv, de op een na grootste stad van Oekraïne, werd ook beschoten, zei de burgemeester.

(Alle tijden Satisfied)

Zelenskiy wijst Russische promises op winkelcentrumstaking af (6:37 uur)

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy verwierp de Russische beweringen around een raketaanval op een winkelcentrum in Krementsjoek waarbij 10 minste 20 mensen om het leven kwamen.

“Er was duidelijk een bevel om dit te doen,” zei Zelenskiy. “Ze wilden zoveel mogelijk mensen doden op een rustige locatie.”

Het Russische ministerie van Defensie zei dat het een precisieaanval uitvoerde op hangars waar westerse wapens en munitie waren opgeslagen, wat de brand name in het winkelcentrum veroorzaakte. Het ministerie heeft geen bewijs geleverd om zijn beweringen te staven.

Russische olieprijzen stijgen ondanks G-7 (6:00 uur)

Uit gegevens van de Russische overheid blijkt dat de werkelijke prijs van het vlaggenschip van het land, de Oeral, is gestegen 10 opzichte van de internationale benchmark Brent. Het herinnert ons eraan dat de onderliggende vraag – voornamelijk uit landen die een prijsplafond zouden moeten afdwingen – stand heeft gehouden.

Een sterkere focus op Aziatische aankopen en de opkomst van kleinere handelshuizen die bereid zijn om achieved Rusland zaken te doen, hebben geholpen om de stromen op peil te houden.

Zelenskiy zegt dat sancties zullen werken (12:09 uur)

Zelenskiy zei in een interview achieved NBC Information dat sancties tegen Rusland grote gevolgen zullen hebben voor de staat, maar wanneer dat gebeurt, is een kwestie van tijd.

Hij herhaalde ook zijn oproepen om steun van de buitenwereld en zei dat de troepen van zijn land achieved 10 tegen 1 in de minderheid waren en meer wapens op het slagveld nodig hebben om stand te houden. “De oorlog zal zeker eindigen als Oekraïne wint”, zei hij.

Oekraïne verhoogt tarieven voor goederenvervoer for every spoor achieved 70% (21:40 uur)

De Oekraïense regering keurde een verhoging van 70% van de tarieven op vrachtvervoer per spoor goed om de druk te verlichten op de staatsspoorwegexploitant JSC Ukraine Railways, die door de oorlog wordt geconfronteerd achieved ernstige schade aan zijn infrastructuur en financiële problemen, zei minister van Infrastructuur Oleksandr Kubrakov op Facebook. .

Het besluit wekte bezorgdheid bij de Oekraïense graanexporteurs, die er bij de regering op hebben aangedrongen het besluit te annuleren en in plaats daarvan een moratorium op verhogingen van de tarieven voor de oorlogstijd en drie tot zes maanden daarna op te leggen, daarbij verwijzend naar de moeilijkheden waarmee ze worden geconfronteerd. De Oekraïense export van graan en oliehoudende zaden is aanzienlijk ingeperkt doordat de Russische maritime de havens aan de Zwarte Zee blokkeert.

NAVO-offer in excess of Finland, Zweden dichterbij (20:49 uur)

Turkije steunt het uitnodigen van Finland en Zweden tot het militaire bondgenootschap van de NAVO, achieved aspects die moeten worden uitgewerkt tijdens een leading die dinsdag in Madrid begon, zeiden de Finse president en de secretaris-generaal van de NAVO in een verklaring.

“Ik ben verheugd deze etappe op de weg van Finland naar het NAVO-lidmaatschap af te sluiten”, zei de Finse president Sauli Niinisto. “Ik kijk nu uit naar vruchtbare gesprekken over de rol van Finland in de NAVO achieved onze toekomstige Bondgenoten hier in Madrid.”

Ankara is tevreden achieved toezeggingen van Finland en Zweden om zijn veiligheidsproblemen aan te pakken, waaronder beperkingen op Koerdische groepen die Turkije als terroristen beschouwt, volgens een functionaris die weigerde te worden genoemd over een vertrouwelijke kwestie.

Dnipro onder doelwitten in nieuwste raketsperring (18:53 uur)

Zes raketten werden door Rusland gelanceerd op de regio Dnipropetrovsk in het centrum van Oekraïne, waarbij verschillende de spoorweginfrastructuur, een industriële onderneming en een autoservicestation in de grote stad Dnipro raakten, zei Valentyn Reznichenko, het hoofd van de regionale regering, op zijn Telegram-account.

Manufacturer brak uit na een raketaanval op het tankstation, waar de werknemers nog steeds onder het puin liggen, en het wordt geblust, zei hij. Ook in een andere grote stad, de zuidelijke zeehaven Mykolayiv, zijn dinsdag explosies gehoord.

Johnson zegt dat bondgenoten China een signaal kunnen sturen fulfilled actie in Oekraïne (18:00 uur)

Leading Boris Johnson zei dat Groot-Brittannië en zijn bondgenoten zich moeten houden aan hun principes bij het steunen van Oekraïne en aan China moeten aantonen dat landen hun grondgebied niet achieved militair geweld mogen uitbreiden.

Op een vlucht naar Madrid voor een best van NAVO-leiders, werd Johnson gevraagd of het niet steunen van Oekraïne China zou kunnen aanmoedigen om Taiwan binnen te vallen.

“Het is heel belangrijk dat landen in excess of de hele wereld niet in staat zouden moeten zijn om de gebeurtenissen in Europa af te lezen en de conclusie te trekken dat de wereld gewoon werkeloos toekijkt als grenzen fulfilled geweld worden veranderd”, zei Johnson. “Dat is een van de belangrijkste lessen die we uit Oekraïne halen.”

Treasury kondigt sancties aan op Russisch goud, bedrijven (17:21 uur)

Het Amerikaanse ministerie van Financiën kondigde zijn eerder geplande verbod op de invoer van Russisch goud aan en vaardigde volledige blokkerende sancties uit tegen het Russische defensiebedrijf Rostec. De actie was ook gericht op verschillende andere militaire aannemers en individuen die banden hebben satisfied de industrie.

“Doorway zich te richten op de Russische defensie-industrie zullen de capaciteiten van Poetin afnemen en zijn oorlog tegen Oekraïne, dat al geplaagd wordt door een slecht moreel, gebroken toeleveringsketens en logistieke mislukkingen, verder achteruitgaan”, zei minister van Financiën Janet Yellen in een verklaring die samenvalt met het einde van het jaar. de G-7-prime.

Pentagon Watchdog gaat onderzoek doen naar Oekraïne Intel (16:51 uur)

De inspecteur-generaal van het Pentagon opende een onderzoek naar de uitwisseling van inlichtingen van de VS satisfied NAVO-bondgenoten en Oekraïne about de invasie van Rusland.

Het “doel van deze evaluatie is om te bepalen in hoeverre het DoD domeinoverschrijdende informatiedeling satisfied Europese partners heeft ontwikkeld, gepland en uitgevoerd ter ondersteuning van Oekraïne”, zei Maurice Foster, waarnemend assistent-inspecteur-generaal voor evaluaties, in een verklaring.

Ambtenaren van het ministerie van Defensie en andere instanties zijn ondervraagd door wetgevers en analisten over de omvang en specifics van de Amerikaanse tactische en strategische uitwisseling van inlichtingen.

Minstens 20 doden bij raketaanval op winkelcentrum (16:17 uur)

Het aantal doden bij de staking in het winkelcentrum in Kremenchuk is opgelopen tot minstens 20 en er worden meer dan 40 vermist, zei Kyrylo Timosjenko, het plaatsvervangend hoofd van het presidentiële kantoor, op Telegram. Nog eens 59 raakten gewond.

Minister van Binnenlandse Zaken Denys Monastyrsky zei in televisieopmerkingen dat het identificeren van overblijfselen werd bemoeilijkt door ernstige brandwonden, eraan toevoegend dat velen een luchtalarm leken te hebben genegeerd en in het gebouw bleven. Zelenskiy zei in een videotoespraak dat er ongeveer 1.000 op de locatie waren, en noemde de Russische staat de “grootste terroristische organisatie ter wereld”.

Bijna 3.000 burgers zijn omgekomen bij Russische aanvallen sinds de invasie op 24 februari begon, zei de staatsnooddienst van Oekraïne op Telegram.

De Europese vraag naar fuel steeg naar het hoogste in een decennium in 2021, zegt BP (14:09 uur)

De vraag naar aardgas in Europa steeg vorig jaar tot het hoogste niveau in tien jaar, en de oorlog in Oekraïne zal de markt alleen maar verder verkrappen, zei BP Plc in zijn jaarlijkse Statistical Assessment.

Het energieverbruik brulde terug in 2021 toen landen tevoorschijn kwamen uit maanden van pandemische beperkingen. Maar de opleving viel samen fulfilled afgedekte gasstromen uit Rusland en een druk op vloeibaar aardgas. De Europese markt sloot het jaar af met een volatiliteit op een historisch hoogtepunt, en de wilde prijsschommelingen gingen doorway in 2022, waarbij de invasie van Oekraïne de angst voor het aanbod aanwakkerde.

De Europese vraag naar gas steeg naar het hoogste in een decennium in 2021, zegt BP

Leiders willen dringende evaluatie van energieprijsplafonds (1:45 uur)

De leiders van de G-7 waren het erover eens dat ze willen dat de ministers dringend bespreken en evalueren hoe de prijzen van Russische olie en fuel kunnen worden beperkt om de inkomsten die naar de regering in Moskou stromen te beperken.

“We bevestigen opnieuw onze inzet om onze afhankelijkheid van Russische energie geleidelijk af te bouwen”, zeiden de leiders in een verklaring na de driedaagse topontmoeting in de Beierse Alpen. “Bovendien zullen we verdere maatregelen onderzoeken om te voorkomen dat Rusland profiteert van zijn aanvalsoorlog.”

G-7-landen zullen in november de G-20 bijwonen, zegt Scholz (1:30 pm)

Op de vraag of Duitsland en andere G-7-landen in november een G-20-best zullen bijwonen, waaraan Poetin mogelijk ook deelneemt, zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz dat de leiders in Beieren een “brede overeenstemming” hebben dat ze “niet willen drijf de G-20 uit elkaar.”

“Zoals de zaken er nu voor staan, was het besluit van de hier verzamelde landen dat ze aanwezig zullen zijn”, zei Scholz op een persconferentie. Zowel Poetin als Zelenskiy hebben uitnodigingen voor de bijeenkomst op Bali geaccepteerd van het G-20-voorzitterschap Indonesië, hoewel het niet duidelijk is of ze persoonlijk aanwezig zullen zijn. Poetin heeft geweigerd Zelenskiy te ontmoeten, die zei dat dit de enige manier is om de oorlog te beëindigen.

Johnson lijkt een boost voor defensie-uitgaven uit te sluiten (1:30 pm)

De Britse leading leek een verhoging van het Britse defensiebudget uit te sluiten nadat zijn minister van Defensie, Ben Wallace, experienced opgeroepen tot een verhoging van de uitgaven over een periode van vijf jaar satisfied 20% – en generaal Patrick Sanders, de Britse legerleider, zei dat Groot-Brittannië en zijn NAVO-bondgenoten “ondubbelzinnig bereid om te vechten” als Rusland een van hun grondgebied aanvalt.

Terwijl hij op het punt stond Duitsland te verlaten na de G-7-bijeenkomst, vertelde Johnson aan verslaggevers dat het VK “onze belofte ruimschoots heeft nagekomen” om 2% van het nationaal inkomen aan defensie te besteden en vorig jaar was het de op twee na grootste uitgaven aan defensie in de Verenigde Staten. wereld.

NAVO noemt China ‘systemische uitdaging’ (2:26 uur)

De NAVO zal China als een “systeemuitdaging” bestempelen wanneer het deze 7 days haar nieuwe beleidsrichtlijnen schetst, terwijl het ook de nadruk legt op het verdiepende partnerschap van Peking met Rusland, volgens mensen die bekend zijn achieved de kwestie.

Het doc ‘Strategisch concept’ zal de prioriteiten van het bondgenootschap voor het komende decennium schetsen en zal deze 7 days op een top rated in Madrid door de NAVO-leiders worden ondertekend. De vorige versie, gepubliceerd in 2010, maakte geen melding van China en verwees naar Rusland als companion, een formulering die zal worden geschrapt.

© 2022 Bloomberg