March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Nio reageert op claims van shortsellers, aandelen dalen met 10% in Hong Kong

Nio reageert op claims van shortsellers, aandelen dalen met 10% in Hong Kong

Tesla Inc TSLArivaliserende Chinese EV-maker Nio Inc NIOweerlegde bearish claims van small-vendor op zijn aandelen die beweerden dat het bedrijf zijn inkomsten en winstgevendheid had opgeblazen.

Wat er is gebeurd: Op dinsdag, Grizzly onderzoek een rapport heeft gepubliceerd waarin wordt beweerd dat Nio waarschijnlijk een niet-geconsolideerde verbonden partij gebruikt, Wuhan Weinengom zijn omzet en winstgevendheid te overdrijven.

Grizzly Investigate noemde het rapport: “We geloven dat NIO Valeant-achtige boekhoudspellen speelt om de inkomsten op te drijven en de netto-inkomensmarges te vergroten om doelen te bereiken.”

Zie ook: Waarom Alibaba, Nio en Chinese friends vandaag in Hong Kong afglijden?

Reactie van Nio: Nio ontkende de beweringen van Grizzly en zei dat het “onverdienstelijk is en talrijke fouten, niet-ondersteunde speculaties en misleidende conclusies en interpretaties bevat.”

Nio zei dat het aanvullende openbaarmakingen zal doen die vereist zijn door de beurzen in de VS en Hong Kong, en voegde eraan toe dat “de raad van bestuur van het bedrijf, inclusief het auditcomité, de beschuldigingen beoordeelt en de juiste manier van handelen overweegt om de belangen van iedereen te beschermen.” aandeelhouders.”

Waarom het uitmaakt: Het onderzoeksrapport van Grizzly wees erop dat “NIO merkwaardig genoeg de schattingen heeft overtroffen sinds de oprichting van Weineng.” Het voegde eraan toe dat Weineng wordt verondersteld de inkomsten van Nio met ongeveer 10% en het netto-inkomen fulfilled 95% te hebben opgeblazen. Volgens het rapport lijkt ten minste 60% van de inkomsten van het bedrijf in 2021 toe te schrijven aan deze verbonden partij.

Prijs actie: Het in Hong Kong genoteerde aandeel Nio crashte bijna 10% tijdens de handelssessie op woensdag, terwijl zijn collega’s Xpeng Inc XPEV en Li Automobile Inc LI scheurde elk ongeveer 8%. Volgens gegevens van Benzinga Professionalsloten Nio-aandelen 2,66% lager, waarmee de vroege winsten in de VS dinsdag werden beperkt.

Lees volgende: Twee Nio-arbeiders sterven als testvoertuig van gebouw in China valt: rapport

foto door Dennis Diatel op Shutterstock