March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Rivian-aandelen hebben een sterk opwaarts potentieel, zeggen analisten

Rivian-aandelen hebben een sterk opwaarts potentieel, zeggen analisten

Rivian (RIVN) beleggers hebben goed nieuws tough nodig gehad, en dat hebben ze woensdag eindelijk gekregen. De worstelende get started-up van elektrische vrachtwagens kondigde de productie- en leveringsnummers van voertuigen aan voor het tweede kwartaal, en ze waren beter dan verwacht.

Het bedrijf zei dat er in het kwartaal 4.467 voertuigen werden afgeleverd, terwijl er 4.401 voertuigen werden geproduceerd. Consensus verwachtte leveringen op 3.500.

Rivian voegt nog meer glans toe en zei ook dat het op schema blijft om zijn productiedoelstelling van 25.000 in 2022 te halen.

De sterke weergave kwam niet zo’n grote verrassing voor RBC-analist Joseph Spakdie gelooft dat de resultaten “het vertrouwen van investeerders in de doelstellingen voor 2022 moeten vergroten”.

“We herinneren eraan dat we een voorbeeld hadden dat we veel vertrouwen hadden in de leveringsverwachtingen en dachten dat er een voordeel zou kunnen zijn”, vervolgde de analist. “Ons RBC Elements™-werk toonde aan dat de productie in Rivian’s Regular IL-fabriek waarschijnlijk aan het verbeteren was, en dat gebeurde ook.”

Rivian ondervond eerder dit jaar veel problemen, variërend van chiptekorten tot covid-gerelateerde tegenwind, terwijl ook de voertuiglijnen werden herschikt. Dit alles experienced invloed op de productie, maar verzuurde ook het beleggerssentiment.

Maar blijkbaar waren investeerders blij dat het bedrijf ondanks deze moeilijkheden zijn jaarlijkse productiedoelstelling kon handhaven. Dat kwam tot uiting in de stijging van 18% van het aandeel in de afgelopen twee handelssessies.

Tot dusver heeft Rivian dit jaar 6.954 voertuigen geproduceerd, wat suggereert dat het voor de relaxation van het jaar ~18.000 of ~687/week zal moeten produceren om zijn doel te bereiken.

“Dit zal waarschijnlijk worden bereikt door voortdurende verbetering van de huidige ploeg en de toevoeging van een tweede ploeg”, zegt Spak, “die volgens ons in augustus zal plaatsvinden.”

Daartoe herhaalde Spak een Outperform (dwz Kopen) score op RIVN, samen achieved een koersdoel van $77. Als het doel wordt bereikt, kunnen RIVN-aandelen de komende 12 maanden ~143% rendement opleveren. (Om de staat van dienst van Spak te bekijken, Klik hier)

Een weerspiegeling van de positieve kijk van Spak, Baird’s Ben Kallo denkt dat de resultaten kunnen wijzen op een zeewisseling bij Rivian.

“RIVN heeft met groeipijnen te maken gehad toen het fulfilled de productie begon”, merkte de analist op, “maar het nieuws laat een stap in de goede richting zien.”

De analist is zelfs van mening dat naarmate het EV-verhaal zich op wereldwijde schaal ontvouwt, Rivian een “goede kans heeft om een ​​uitdaging aan te gaan voor de huidige dominantie van Tesla.”

In lijn achieved deze visie op de onderliggende kracht van RIVN, beoordeelt Kallo het aandeel als Outperform (dwz kopen), met een koersdoel van $67, wat een stijging van 12 maanden van ~112% impliceert. (Om Kallo’s staat van dienst te bekijken, Klik hier)

Als we kijken naar de consensusverdeling, zijn er in de afgelopen drie maanden 8 aankopen, 5 vastgehouden en 1 verkoop toegewezen. Daarom krijgt RIVN een consensusbeoordeling voor gematigde koop. Op basis van het gemiddelde koersdoel van $ 49, kunnen aandelen in de komende twaalf maanden satisfied ~ 55% stijgen. (Bekijk de aandelenvoorspelling van Rivian op TipRanks)

Ga voor goede ideeën voor aandelenhandel tegen aantrekkelijke waarderingen naar TipRanks’ Beste aandelen om te kopeneen nieuw gelanceerde software die alle aandeleninzichten van TipRanks verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analist. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse te doen voordat u een investering doet.