March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Tesla, Aramco opgeroepen door grote investeerders vanwege groene rapportage

Tesla, Aramco opgeroepen door grote investeerders vanwege groene rapportage

Tesla Inc TSLA behoort tot een lijst van bedrijven die doorway enkele grote institutionele beleggers zijn bekritiseerd omdat ze hun ecologische voetafdruk niet openbaar hebben gemaakt by using wereldwijde rapportagenormen, Bloomberg Nieuws gemeld.

Wat er is gebeurd: Sommige institutionele beleggers, waaronder: Amundi SA, Aviva Plcen Nuveen – met meer dan $ 31 biljoen aan activa – hebben beroep gedaan op Elon Musk-geleide Tesla, energiereuzen Saoedi-Arabië Aramco, Exxon Mobil Corp XOMweb zoals Glencore PLC, Volvo Groepen anderen om klimaat-, h2o- en boseffecten te rapporteren by way of CDP.

Het in het VK gevestigde CDP is een non-profitorganisatie die bedrijven en steden helpt bij het bekendmaken van hun milieu-impression en waarvan het openbaarmakingssysteem doorway meer dan 13.000 bedrijven wordt gebruikt.

“Klimaatverandering, ontbossing en waterveiligheid vormen materiële risico’s voor investeringen”, aldus het rapport.

“Bedrijven die hun impression niet openbaar maken, lopen het risico achter te lopen op hun concurrenten in hun toegang tot kapitaal.”

Zie ook: ‘Belachelijk’, ‘Wacktivisme:’ Cathie Wooden, Elon Musk reageren op Tesla’s verwijdering van S&P 500 ESG-index

Waarom het uitmaakt: Vermogensbeheerders hebben de druk op de bedrijven in hun portefeuilles opgevoerd om consistente rapportagestatistieken te gebruiken voor ESG-doelen, terwijl ze proberen duidelijkheid te krijgen en mogelijke greenwashing te vermijden.

De ontwikkeling volgt ook het toenemende toezicht van de branche op de regelgeving, strengere regels om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en Musk’s recente kritiek op de ESG-industrie.

‘s Werelds rijkste guy noemde de ESG-scores vorige maand een “zwendel” en “een duidelijk geval van wacktivisme” nadat Tesla zijn plek op de ESG-index experienced verloren, erop wijzend dat Exxon “in de top rated tien” van de wereld staat voor ESG door S&P500.

Prijs actie: Tesla sloot dinsdag 5% lager op $ 697,9 gegevens van Benzinga Pro.

Foto by means of BoJack op Shutterstock