October 6, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

‘Twee mannen kwamen, en toen…’: Werknemer vertelt huiveringwekkend verslag van de gruwelijke moord op Kanhaiya Lal

De onthoofding van een kleermaker op klaarlichte dag in een druk marktgebied van Udaipur in Rajasthan heeft de hele natie geschokt. Niet alleen de daders vermoordden de kleermaker, ze legden de daad ook broad op camera en schepten er vervolgens about op in een aparte online video.

Terwijl de aanvallers vier uur na het plegen van de misdaad werden gearresteerd, leidde het incident tot protesten in de stad, waardoor de autoriteiten in sommige gebieden een avondklok instelden en internetdiensten in de hele staat gedurende 24 uur opschorten.

Kanhaiya Lal, de eigenaar van de ‘Supreme Tailor’-winkel in het Dham Mandi-gebied van Udaipur, werd vermoord omdat hij berichten op sociale media zou plaatsen ten gunste van de geschorste BJP-woordvoerder Nupur Sharma.

Ishwar, een arbeider in de winkel van Lal, deed uit de eerste hand verslag van het huiveringwekkende incident en lichtte information toe around hoe zijn werkgever werd onthoofd door de twee beschuldigden: Riyaz Akhtari en Ghouse Mohammad.

In een gesprek fulfilled Dainik Bhaskar vertelde Ishwar dat de twee aanvallers de winkel van Kanhaiya Lal in Dhan Mandi binnengingen en zich voordeed als klanten. “Wil je een jhabba-pyjama voor me naaien?” Riyaz vroeg Kanhaiya Lal, waarop de laatste antwoordde: “Natuurlijk zal ik dat doen.”

“Seth Ji (Kanhaiya Lal) begon toen de maten van Riyaz te nemen terwijl Ghouse daar bleef staan. Ik en mijn collega Rajkumar waren bezig kleren te naaien toen we de schreeuw hoorden. Ik draaide me om en zag dat ze Seth Ji aanvielen,’ Dainik Bhaskar citeerde Ishwar als te zeggen.

Ishwar vertelde verder dat hij de winkel begon uit te rennen en de naburige winkel bereikte waar hij ontdekte dat ook hij gewond was geraakt aan zijn hoofd en linkerhand die bloedde. ‘Seth Ji lag in een plas bloed buiten de winkel. Rajkumar was erin geslaagd om op de een of andere manier uit de winkel te komen. Na enige tijd bezweek hij (Kanhaiya Lal) daar.”

Volgens Ishwar had Kanhaiya Lal 10-15 dagen geleden een bericht op sociale media geplaatst, wat tot spanningen experienced geleid. De politie experienced hem toen aangehouden en op de een of andere manier het probleem opgelost.

“Wat afschuwelijk is, is dat de aanvallers een online video hadden gepost waarin ze Seth Ji (Kanhaiya Lal) dagen voordat ze hem vermoordden, dreigden te vermoorden. Ze kwamen naar de winkel en sneden zijn keel doorway. Ze namen zelfs de verantwoordelijkheid voor de moord op sociale media.”

Bijna drie weken voordat hij werd doodgehakt, werd Kanhaiya Lal gearresteerd op foundation van een FIR die tegen hem was ingediend wegens vermeende kwetsing van religieuze gevoelens – en na zijn vrijlating op borgtocht experienced hij politiebescherming gezocht onder vermelding van doodsbedreigingen.

“Lal werd op 10 juni gearresteerd en de volgende dag op borgtocht vrijgelaten doorway de rechtbank. Vervolgens diende hij op 15 juni een schriftelijke klacht in dat hij doodsbedreigingen ontving en zocht hij politiebescherming. De betrokken SHO belde de personen die de bedreigingen zouden hebben geuit. En toen gingen 5-7 verantwoordelijken uit beide gemeenschappen zitten en bereikten een overeenkomst. In een handgeschreven notitie zei Kanhaiya Lal dat hij tegen niemand meer actie hoeft te ondernemen. Daarom ging de politie niet verder satisfied de veiligheidsdreiging”, vertelde ADG (Regulation and Buy) Hawa Singh Ghumaria aan The Indian Categorical.

De FIR tegen Lal, die tot zijn arrestatie leidde, werd ingediend op het politiebureau van Dhanmandi in Udaipur onder IPC-secties 295 A (opzettelijke en kwaadaardige daden bedoeld om religieuze gevoelens te verontwaardigen) en 153 A (bevordering van vijandschap tussen groepen en verstoring van de harmonie), gebaseerd op op een klacht van Nazim Ahmad, een inwoner van Udaipur.