March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Alec Baldwin wordt geconfronteerd met terugslag |  Digitaal marktnieuws

Twitter-buyout onzeker nu Elon Musk zich terugtrekt uit de deal

Volgens een aanvraag bij de Securities and Exchange Fee (SEC) die vrijdag is ingediend, probeert Elon Musk zich terug te trekken uit zijn overeenkomst van $ 44 miljard om Twitter over te nemen.

De advocaten van Musk beweren dat Twitter “valse en misleidende” uitspraken heeft gedaan tijdens onderhandelingen above het aantal te gelde dagelijkse actieve gebruikers (mDAU’s) op het system.

In een transient aan Twitter’s Main Lawful Officer Vijaya Gadde, de advocaat van Musk:

“Twitter is in strijd achieved de Fusieovereenkomst omdat de Fusieovereenkomst wezenlijk onnauwkeurige verklaringen lijkt te bevatten…

Twitter heeft herhaaldelijk verklaringen afgelegd in dergelijke dossiers achieved betrekking tot het deel van zijn mDAU’s dat vals of spam is, inclusief verklaringen dat: ‘We hebben een interne beoordeling van een steekproef van accounts uitgevoerd en schatten dat het gemiddelde van valse of spamaccounts gedurende het eerste kwartaal van 2022 vertegenwoordigde minder dan 5% van onze mDAU tijdens het kwartaal…’

De heer Musk vertrouwde op deze verklaring in de Fusieovereenkomst (en de talrijke openbare verklaringen van Twitter around valse en spamaccounts in de openbaar ingediende SEC-documenten) toen hij ermee instemde de Fusieovereenkomst aan te gaan.

De heer Musk heeft het recht om ontbinding van de Fusieovereenkomst te vragen in het geval dat wordt vastgesteld dat deze materiële verklaringen onjuist zijn.”

Met andere woorden, de advocaten van Musk beweren dat Twitter niet eerlijk is over hoeveel van zijn leden bots zijn.

Na openbare kritiek op het vermeende botprobleem van Twitter, is het misschien geen verrassing dat de advocaten van Musk dit noemen als de reden om zich terug te trekken uit de overeenkomst.

Een andere reden waarom Musk twijfelt, is de scherpe daling van de aandelenwaarde. Toen Musk aanbood Twitter te kopen, schatte hij het op $ 54,20 per aandeel. Sindsdien is de waarde gedaald tot $ 36,81 per aandeel.

Of de reden nu bots of de bottom line is, het zal voor Musk niet gemakkelijk zijn om weg te lopen van het kopen van Twitter.

Wat gebeurt er nu?

Twitter is vastbesloten om de deal te sluiten en zegt dat het juridische stappen zal ondernemen om de overeenkomst af te dwingen.

Bret Taylor, de voorzitter van de raad van bestuur van Twitter, reageerde op de brief van Musk

Als het Twitter-bestuur doorgaat met juridische stappen, is het aan Musk om te bewijzen dat Twitter de overeenkomst heeft geschonden.

Heeft Twitter gelogen over het aantal bots dat het heeft?

Is dat een geldige reden voor Musk om het bedrijf niet te kopen?

Dat zijn vragen voor een rechter om te beslissen na het beoordelen van zaken die door beide partijen zijn voorgelegd.

Het enige dat we zeker weten, is dat dit verhaal nog lang niet voorbij is. Verwacht dat het nog vele maanden zal aanslepen als het voor de rechter komt.


Bron: SEC.gov,

Uitgelichte afbeelding: mundissima/Shutterstock