March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Twitter krijgt tot 4 juli de tijd om aan alle overheidsbevelen te voldoen

Twitter krijgt tot 4 juli de tijd om aan alle overheidsbevelen te voldoen

Het Centrum heeft Twitter een bericht gestuurd om uiterlijk op 4 juli aan al zijn eerdere orders te voldoen, zei een officiële bron woensdag.

Het ministerie van Elektronica en IT heeft 4 juli als deadline gesteld, bij gebreke waarvan Twitter de status van tussenpersoon kan verliezen, wat betekent dat het aansprakelijk is voor alle opmerkingen die op zijn platform worden geplaatst.

“Op 27 juni is Twitter uitgevaardigd om te voldoen aan alle overheidsopdrachten die tot op heden zijn uitgevaardigd. Twitter heeft eerder deze maand een bericht gekregen, maar heeft hier niet aan voldaan. Dit is het laatste bericht”, vertelde een overheidsbron aan PTI.

E-mailquery verzonden naar Twitter ontlokte geen onmiddellijke reactie.

Twitter heeft meermaals op gespannen voet met de overheid gestaan.

Op 26 juni heeft de microblogging-site een lijst ingediend van meer dan 80 Twitter-accounts en tweets die het heeft geblokkeerd op basis van een verzoek van de overheid in 2021.

Het verzoek van de regering was om meerdere accounts en enkele tweets van internationale belangengroep Freedom House, journalisten, politici en aanhangers van het boerenprotest te blokkeren.

De overheidsbron zei echter dat er verschillende andere bevelen zijn waaraan Twitter nog moet voldoen en ze hebben een definitieve deadline van 4 juli gekregen voor naleving.

gepubliceerd op

29 juni 2022