March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Uw zakelijke blog: een motor voor contentmarketing

Uw zakelijke blog: een motor voor contentmarketing

uw-bedrijfsblog-een-content-marketing-engine

Er zijn maar weinig dingen die krachtiger zijn als het gaat om het genereren van verkeer naar de website van uw bedrijf dan zakelijke blogberichten.

Door gebruik te maken van de kracht van zoekmachineoptimalisatie, kunnen frequente en consistente blogartikelen een hoger percentage leads en websitebezoeken opleveren dan alle andere SEO-tactieken gecombineerd. Als je tenminste een goede strategie hebt en waardevolle en relevante blogcontent produceert.

Hulp nodig bij het ontwikkelen van content?

De zakelijke blog: een vaak onderbenutte krachtpatser voor contentmarketing

Het is niet overdreven om te zeggen dat een effectieve zakelijke blog een van de krachtigste tools kan zijn in de toolbox voor contentmarketing van een klein bedrijf. En waarom zeggen we dat? Omdat gegevens consequent hebben aangetoond dat de inhoud die wordt geproduceerd door goed geplande en goed beheerde zakelijke blogs meer websiteleads en websitebezoeken oplevert dan enig ander type inhoud.

En als een snelle kanttekening hier, houd er rekening mee dat – simpel gezegd – contentmarketing voor kleine bedrijven is een digitale marketingstrategie die een publiek aantrekt, betrekt en vasthoudt door artikelen, video’s, podcasts en andere inhoud te maken en te publiceren.

En de belangrijkste daarvan zijn blogartikelen.

Dit komt omdat, volgens onze vrienden bij HubSpot,

“Bloggen helpt de SEO-kwaliteit te verbeteren door uw website te positioneren als een relevant antwoord op de vragen van uw klanten. Blogposts die een verscheidenheid aan on-page SEO-tactieken gebruiken, kunnen u meer mogelijkheden bieden om in zoekmachines te scoren en uw site aantrekkelijker te maken voor bezoekers .”

Over hoeveel “boost” hebben we het?

Een artikel van een ander bron zegt dat,

“Gemiddeld produceren bedrijven die bloggen 67% meer leads per maand. Het updaten van blogposts kan het verkeer met 106% verhogen.”

Werkelijk? Ja echt. Waar het op neerkomt bij goed zakelijk bloggen is dat dit: SEO-gericht inhoud helpt bij het opbouwen van merkbekendheid en verkeer naar de site van een merk genereren. U kunt niet fout gaan met meerdere voordelen!

Bijvoorbeeld hetzelfde Onderzoek bepaald:

  • 34% van de kopers zal een ongeplande aankoop doen na het lezen van kwaliteitsinhoud.
  • 46% van de mensen houdt rekening met aanbevelingen van bloggers/vloggers.
  • Merken die bloggen gebruiken voor marketingdoeleinden behalen 13 keer de ROI van bedrijven die dat niet doen.

Dus een andere manier om dit concept te bekijken, is door je het enorme “gat” in je algehele marketingeffectiviteit voor te stellen zonder een actieve blogstrategie.

uw-bedrijf-blog-a-content-marketing-engine-1

Moeren en bouten van een blog-engine voor contentmarketing

Succesvol en effectief bloggen als onderdeel van een allesomvattende contentmarketingstrategie vraagt ​​naast schrijven op meerdere fronten aandacht.

Natuurlijk is het schrijven en maken van een blogpost of artikel in de eerste plaats van belang. Maar dan zijn er nog de technische overwegingen.

Als HubSpot wijst erop,

“Hoewel het duidelijk is dat bloginhoud bijdraagt ​​aan uw SEO, kunnen de vele algoritme-updates van Google het publiceren van de juiste soort bloginhoud lastig maken als u niet weet waar u moet beginnen. Sommige factoren voor het rangschikken van blogs hebben de tand des tijds doorstaan, terwijl andere worden overwogen ‘ouderwets.'”

Enkele van deze al lang bestaande factoren voor het rangschikken van blogs zijn verblijfstijd, of de tijd die een lezer doorbrengt op een pagina op uw blogsite. Dan zijn er technische problemen zoals paginasnelheid en mobiel reactievermogen. Uw toekomstige publiek is helaas ongeduldig en niet erg tolerant ten opzichte van trage sites en uploadsnelheden.

Daarnaast raadt HubSpot aan om oudere berichten bij te werken met nieuwe informatie en gegevens, en om links op te nemen naar geloofwaardige sites met originele, actuele gegevens,

Liever een professional voor uw SEO? Wij kunnen daarbij helpen!

Als het gaat om het optimaliseren van uw bloginhoud voor zoekmachines – wat de kern is van het doel van uw blogpost – vindt u hier wat tips van HubSpot:

Bepaal de doelgroep van je blog.

Het maakt niet uit op welke branche uw blog zich richt, u wilt de primaire doelgroep die uw inhoud leest, identificeren en ermee spreken. Als u begrijpt wie uw publiek is en wat u wilt dat ze doen wanneer ze op uw artikel klikken, kunt u uw blogstrategie sturen.

Voer trefwoordonderzoek uit.

Zoekwoordonderzoek kan een zware taak zijn als u niet met een strategie begint. [Start] met de onderwerpen die uw blog zal behandelen, en vervolgens uw bereik uitbreiden of verkleinen.

Voeg beelden toe.

Zoekmachines zoals Google hechten waarde aan visuals voor bepaalde zoekwoorden. Afbeeldingen en video’s behoren tot de meest voorkomende visuele elementen die op de pagina met zoekresultaten van zoekmachines verschijnen.

Schrijf een pakkende titel.

De titel van je blogpost is het eerste element dat een lezer ziet wanneer ze je artikel tegenkomen, en het heeft een grote invloed op of ze klikken of blijven scrollen.

Voeg een verleidelijke CTA (Call-to-Action) toe

Het doel van een CTA is om uw lezer naar de volgende stap in hun reis door uw blog te leiden. De sleutel tot een goede CTA is dat deze relevant is voor het onderwerp van je bestaande blogpost en op een natuurlijke manier aansluit bij de rest van de inhoud.

Focus op de ervaring van de lezer.

Elke goede schrijver of SEO zal je vertellen dat de lezerservaring het belangrijkste onderdeel van een blogpost is. De lezerservaring omvat verschillende factoren, zoals leesbaarheid, opmaak en paginasnelheid.

En onthoud altijd dat wanneer je een blogartikel maakt, je voor twee doelgroepen schrijft: de echte (menselijke!) lezer en de zoekmachine (voornamelijk Google).

uw-bedrijfsblog-a-content-marketing-engine-2

De dirigent zijn en niet de ingenieur

Op een trein, de machinist bestuurt de trein, terwijl de conducteur de activiteiten van de bemanning en passagiers in de trein regelt. Bovendien kunnen de conducteurs, in tegenstelling tot de machinist, betalingen of kaartjes van passagiers aannemen en hen bijstaan ​​​​wanneer ze problemen hebben. Ze kunnen ook toezicht houden op het laden en lossen van vracht.

Het klinkt een beetje als een eigenaar van een klein bedrijf, nietwaar?

Het kan zijn dat u een “ingenieur” nodig heeft om uw blog-contentmarketing-engine voor u aan te drijven.

En dat komt omdat sommige, zo niet alle, van deze taken die we hier hebben opgesomd, mogelijk iets verder gaan dan uw technische kennis. Of het kan gewoon zijn dat je niet echt de tijd of middelen hebt om je met dit aspect van het blogproces bezig te houden.

We begrijpen het. Daarom zijn we gespecialiseerd in het helpen van klanten bij het opstellen van een effectieve SEO-gerichte blogstrategie en in het produceren van de inhoud, indien nodig.

Meer informatie over digitale marketing voor uw bedrijf

Stimuleer uw contentmarketing met een zakelijke blog

Een succesvolle contentmarketingstrategie het opnemen van een zakelijke blog zal helpen om verkeer naar uw website te leiden, nieuwe prospects te creëren en de verkoop voor uw bedrijf te verhogen.

In eenvoudige bewoordingen werkt een zakelijke blog.

Maar het bereiken van uw blogdoelen met een geweldige zakelijke blogstrategie kost tijd en knowhow. En het zal niet gebeuren door gewoon wat willekeurig te produceren Blog berichten of het maken van een paar korte video’s die u uploadt op sociale media.

Aan de andere kant kan uw bedrijf profiteren van een effectief digitaal marketingproces door de juiste blogtactieken te gebruiken.

Dit geldt met name voor contentmarketing.

Uw publiek moet uw inhoud een tijdje zien en lezen voordat ze contact met u opnemen. Daarom moet uw gepubliceerde inhoud, zoals blogartikelen, consistent, frequent en relevant zijn.

De meest effectieve digitale marketingstrategieën zijn gebaseerd op consistente, hoogwaardige blogartikelen die met een optimale frequentie worden gepubliceerd. Andere inhoud is natuurlijk belangrijk, maar zonder een solide zakelijk blogplatform kun je je digitale marketingdoelen niet halen.

En het goede nieuws is dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen.

Een van de beste investeringen die u met uw marketingbudget kunt doen, is samenwerken met een solide bedrijf zoals BroadVision-marketing.

Klik op de onderstaande link voor meer informatie over hoe u meer uit uw digitale marketinginspanningen kunt halen, of bel BroadVision Marketing op: 707-799-1238.

digital-marketing-services-broadvision-marketing