October 6, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Video’s gebruiken om de betrokkenheid bij zoekgestuurde kopersreizen te optimaliseren

Video's gebruiken om de betrokkenheid bij zoekgestuurde kopersreizen te optimaliseren

30 seconden samenvatting:

 • Video’s betrekken en converteren, en ze scoren ook ongelooflijk goed in organisch zoeken, waardoor ze het perfecte medium zijn om zoekers om te zetten in kopers
 • Video’s kunnen klanten in de fase van het koperstraject naar uw merk leiden
 • Hier leest u hoe u online video-inhoud kunt maken die specifiek op elke fase is afgestemd

Het proces van het werven van een klant begint bij uw eerste make contact with. Er zijn verschillende fasen die een consument doorloopt voordat hij klant wordt en vervolgens een loyale klant. Een buyer journey begint achieved het identificeren of uiten van een behoefte. Aan deze behoefte moet dan op de een of andere manier worden voldaan.

Met meer dan acht miljard zoekopdrachten per jaar, echte kopersreizen zijn ingewikkeld en kunnen weken of maanden duren. Om de zaken te vereenvoudigen, volgt hier een momentopname van de belangrijkste fasen die een persoon doorloopt om uw klant te worden. sinds bijna 68 procent van online ervaringen begint satisfied een zoekmachine al deze fasen kunnen heel goed in Google zelf plaatsvinden:

 • Bewustzijn: wanneer een consument ontdekt dat u een oplossing voor een probleem heeft, wil hij of zij opgelost worden. In veel (maar niet alle) gevallen begint dit zoektraject fulfilled een ‘how to’-vraag.
 • Overweging: wanneer een consument u toevoegt aan de lijst fulfilled potentiële leveranciers van oplossingen
 • Beslissing: wanneer een consument denkt dat u de beste oplossing heeft en een betalende klant wordt.

Bedrijven moeten consumenten helpen de juiste beslissing te nemen door informatie en hulp te bieden en vertrouwen te wekken in uw merk tijdens het proces.

Omdat movie-inhoud overal in de zoekresultaten wordt weergegeven, is het logisch om video’s te gebruiken voor al deze drie fasen in de reis van de consument. Het beste van video’s is dat ze ongelooflijk goed scorenvooral als je ze op YouTube host en online video-optimalisatie oefent.

De twee verschillende secties waar online video uw potentiële klanten kan helpen in elke fase van een kooptraject zijn:

 • Aanbevolen fragmenten: wanneer Google een video opneemt in een showcased snippet, is dat een sterk signaal dat mensen op zoek zijn naar een videozelfstudie om hun probleem op te lossen. Als dat uw doelzoekopdracht is, is het maken van een video clip een have to, vooral wanneer u optimaliseert voor de “bewustzijnsfase” in de trechter.
 • Videocarrousels: Google neemt videocarrousels op wanneer een video-intentie wordt geïmpliceerd. Het is helemaal niet moeilijk om je online video daar te rangschikken, vooral als het gaat om specifieke (lage zoekvolume) zoekopdrachten, zoals merkgestuurde vragen.

Hier is een voorbeeld van beide secties die helemaal bovenaan de pagina satisfied zoekresultaten staan, waardoor organische resultaten ver onder het gedeelte boven de vouw van het scherm worden geduwd. Permit op een zeer goed gebrande online video van Lowes die wordt uitgelicht voor een zeer relevante – zij het longtail – vraag. Ik wed dat dit nogal wat qualified prospects voor hen genereert. Er is ook een ander merk – The House Depot – dat zijn video in de onderstaande carrousel plaatst. Het lijkt erop dat beide merken hun huiswerk goed doen:

The Home Depot - Video's gebruiken om de betrokkenheid bij zoekgestuurde kopersreizen te optimaliseren

Er zijn veel verschillende soorten movie-inhoud die in elke specifieke fase kunnen worden gebruikt. Deze video’s helpen de consument aan te moedigen zijn reis met u voort te zetten in plaats van fulfilled uw concurrent.

Bewustzijn

Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt deze video clip-optimalisatiestrategie ervoor dat uw doelklanten zich bewust worden van uw merk.

De soorten videomarketingcontent die in dit stadium van de trechter het beste werken, zijn onder meer:

Zorg ervoor dat je video’s goed gebrandmerkt zijn om herkenbaarheid op te bouwen: gebruik je logo en kleurenpalet op je videominiatuur, aangezien deze in de zoekresultaten zal verschijnen.

Zodra het bewustzijn is gecreëerd, is het tijd om al die inspanningen te consolideren en uw consument in excess of te brengen naar de volgende fase van overweging.

Overweging

U kunt uw klantervaring in dit stadium verbeteren doorway middel van video’s die uw solution positioneren op de manier waarop u wilt dat het wordt gepositioneerd. Een goede reden om in dit stadium video’s te gebruiken, is dat ze uw solution in een levensechte context plaatsen, dat wil zeggen dat ze precies laten zien hoe andere mensen uw item gebruiken.

De meest effectieve video’s voor deze fase zijn:

 • Uitlegvideo’s om uw consument kennis te laten maken met het products en om gedetailleerd te beschrijven wat u aanbiedt. De aanwezige uitlegvideo’s het probleem, bespreek hoe uw bedrijf de oplossing kan bewijzen en benadruk de kenmerken van het solution en de voordelen ervan voor de consument. Zie deze video’s als loodmagneten: U wilt dat ze waarde bieden, niet alleen in excess of uw products praten.
 • Productdemovideo’s om in depth uit te leggen hoe een merchandise of dienst werkt. Ze benadrukken alle voordelen van het gebruik van het solution in een gemakkelijk te begrijpen formaat. Ze gebruiken vaak stapsgewijze instructies om te laten zien hoe het solution te gebruiken en kunnen enkele innovatieve ideeën bevatten in excess of waar het te gebruiken. Een goed script en een uitstekende presentatie maken het tot een van de meest opvallende productdemovideo’s aller tijden. Het is een goed idee om een on-web-site videogalerij op uw site om deze demo’s te delen achieved uw sitebezoekers. Video’s vertragen je pagina’s, dus permit op je laadtijd pagina bij het gebruik van ingesloten inhoud.
 • Storytelling-video’s om een ​​lichtere kant van uw bedrijf te laten zien, vermenselijken om het get in touch with te maken satisfied de consument. Deze video’s vertellen een verhaal in excess of uw bedrijf, zijn hoop, ambities en waarden. Meestal vertellen medewerkers en leidinggevenden van het bedrijf around het bedrijf, hun ervaringen ermee en hun werk. Ze zijn ontworpen om een ​​emotionele reactie te creëren die de relatie van de consument fulfilled uw bedrijf zal versterken.

Aangezien al deze video’s geacht worden te scoren in Google, moet u ervoor zorgen dat ze overeenkomen fulfilled de daadwerkelijke zoekopdrachten achieved een hogere commerciële bedoeling.

Beslissing

De derde fase van de reis van de consument is het overtuigen van de geïnteresseerde consument dat jouw solution of dienst de beste oplossing biedt voor hun probleem.

Dit is de fase waarin de consument al bereid is om te kopen en een zacht duwtje in de goede richting nodig heeft. Dit is het instant waarop u de nadruk moet leggen op het opbouwen van vertrouwen, zodat de consument uw merk vertrouwt en uw products koopt. De meest effectieve video’s in dit stadium zijn getuigenissen en recensies van collega’s.

 • Movie getuigenissen: Dit zijn de beste soorten video’s voor het opbouwen van vertrouwen bij uw potentiële klanten en een should voor de laatste fase van klantenwerving, namelijk leadconversie.
 • Klantgedreven storytellingvideo’s laten zien hoe uw klanten het item in een creatievere context gebruiken.

Je doelzoekopdrachten voor dit soort video’s zijn onder meer:

 • Uw merchandise en uw merknaam: Als je een gevestigd merk hebt (of als je daar naartoe werkt), wordt er naar je merknaam gezocht in Google, en deze video’s zorgen ervoor dat je nog een ander bezit hebt dat je beheert in merkgestuurde SERP’s. Als je een goed gedaan uw merk volgen in organisch zoekenkent u uw belangrijke merkgestuurde zoekopdrachten al.
 • Doorway concurrenten gestuurde zoekopdrachten: Dit zijn zoekopdrachten die de alternatieven van uw concurrenten onderzoeken en twee concurrenten vergelijken.

Deze video’s moeten ook op twee belangrijke manieren worden hergebruikt:

 • Sluit ze in op uw belangrijkste bestemmingspagina’s: Video clip-inhoud is een bekende manier om conversies te stimuleren, maar in dit geval is het een goede manier om uw klanten te helpen zich thuis te voelen, aangezien ze dezelfde video clip op de pagina zullen zien nadat ze op de backlink op YouTube hebben geklikt. Het is ook een goed idee om deze video’s op je speciale pagina met klantrecensies.
 • Gebruik deze video’s voor uw remarketingcampagnes. U kunt retargeting gebruiken op Youtube om ze te bedienen aan mensen die al door fase 2 van het kooptraject zijn gegaan, maar nog niet zijn geconverteerd.

Conclusie

Het gebruik van video’s in uw organische zoekstrategie om klanten te betrekken bij elke belangrijke fase van hun kooptraject is een van de beste voorbeelden van hoe Search engine optimisation en verkoop kunnen helpen elkaar. Neem video’s op in zowel Search engine optimisation- als CRO-strategieën en u zult waarschijnlijk op beide fronten veel betere resultaten zien.


Ann Smarty is de oprichter van Viral Written content Bee, merk- en communitymanager bij World-wide-web Advertising Ninjas. Ze is te vinden op Twitter @seosmarty.

Abonneer u op de Lookup Engine Look at-nieuwsbrief voor inzichten around Seo, het zoeklandschap, zoekmarketing, digitale advertising and marketing, leiderschap, podcasts en meer.

Ga satisfied ons in gesprek op LinkedIn en Twitter.