March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

AI Applications in Human Resources

Vijf manieren waarop AI human resources herdefinieert

De komst van innovatieve technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), equipment mastering (ML) en massive details hebben miljarden bedrijven op vele manieren getransformeerd. Werknemers en bedrijven over de hele wereld erkennen nu hoe de introductie van slimme resources werkplekken actief verandert. Het human assets-domein vormt geen uitzondering op de talrijke toepassingen van AI die een revolutie teweegbrachten in bijna elk beroep en elke sector.

Integratie van kunstmatige intelligentie in bedrijfssystemen biedt een overvloed aan voordelen. Hierdoor stellen organisaties op alle gebieden nu AI centraal. Hoewel er verschillende use-scenarios van AI zijn, zullen we hier de vijf baanbrekende toepassingen van AI in human means administration onderzoeken. Laten we echter eens kijken naar kunstmatige intelligentie.

Wat is AI in het kort precies?

Vroeger een droom, nu werkelijkheid. Doorway technologische ontwikkelingen zijn pcs en robots de afgelopen jaren snel verbeterd achieved mogelijkheden voor kunstmatige intelligentie.

AI kan gecompliceerde activiteiten uitvoeren die voorheen alleen menselijk voorstelbaar waren vanwege zijn vermogen om te redeneren, denken en beslissingen te nemen. AI is tegenwoordig vrijwel in staat om problemen op te lossen, spraak te herkennen en zintuiglijke informatie waar te nemen zonder menselijke tussenkomst.

5 AI Use Circumstances in Human Assets die het spel zullen veranderen

Werving van nieuw personeel

Het vinden en aannemen van de beste persoon voor de functie kost tijd en energie. Zoeken through arbeidsportalen, contact opnemen met bureaus en recruiters, en kijken in interne en externe databases maken allemaal deel uit van het rekruteringsplanningsproces van uw HR-team.

Dit is niet altijd het geval. Beslissingen moeten doorway druk en tijdslimiet maar al te vaak in een opwelling worden genomen. Zou u bijvoorbeeld een tandarts toestaan ​​om u te opereren alleen op basis van de theorie dat het nuttig zou kunnen zijn? Duidelijk niet. Voordat ze een medische ingreep/operatie ondernamen, zouden ze verschillende experimenten hebben uitgevoerd en alle alternatieve mogelijkheden uitgebreid hebben onderzocht.

Hetzelfde geldt voor het aannemen van nieuw personeel. Doorway AI in het wervingsproces toe te passen, kunnen bedrijven op betrouwbare wijze verschillende taken automatiseren om ervoor te zorgen dat ze de meest ongelooflijke mogelijkheden selecteren en tegelijkertijd tijd besparen.

Biedt een biasvrije omgeving

Eerlijkheid en gelijkheid zijn van het grootste belang in het moderne arbeidsproces. Helaas kunnen mensen onbedoeld worden beïnvloed door externe omstandigheden die geen impact mogen hebben op de geschiktheid van een kandidaat.

Volgens Kimberly Giles, onderzoeker naar menselijk gedrag, is een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven vaak een slecht rekruteringsoordeel vellen, ‘onbewuste vooroordelen’. Ze merkt dat bedrijven vaak sollicitanten kiezen met hun vaardigheden, zelfs als dit geen garantie biedt dat ze geschikt zijn voor de functie.

Dan is er nog het ‘onbewuste vooroordeel’, waarbij individuen de voorkeur geven aan mensen die hun ras, geslacht, leeftijd of achtergrond delen fulfilled betrekking tot opleiding en werk. Wat is dan de oplossing? Het antwoord is gesimuleerde intelligentie.

Doorway eigenschappen te elimineren die niet belangrijk zijn om in aanmerking te komen, kan AI worden gebruikt om algoritmen te ontwikkelen die vrij zijn van menselijke vooroordelen. Het resultaat is een diverse pool van mogelijke sollicitanten die eerder geschikt zijn voor de functie dan geschikt zijn voor uw persoonlijke beoordelingen en meningen.

Vereenvoudigt de inwerkprocedure voor nieuwe medewerkers

Nieuw zijn kan moeilijk zijn voor zowel de nieuwe medewerker als de HR-afdelingen, die hun integratie in het bedrijf moeten beheren. Het onboardingproces kan echter worden gestroomlijnd en verbeterd doorway AI te gebruiken.

10 eerste kan AI-computer software nieuwe werknemers enkele van de standaard werkwijzen van uw bedrijf leren. De noodzaak voor HR-specialists om persoonlijk aanwezig te zijn, kan worden vermeden doorway een chatbot of videogespreksoftware te gebruiken.

In plaats van encounter-to-experience ontmoetingen, kan instruction ook worden gegeven by means of AI. AI kan de voortgang volgen en de ontwikkeling meten door de bestaande vaardigheden en het bewustzijn van een nieuwe medewerker aan te sluiten. Dit maakt het mogelijk om de coaching te personaliseren en te optimaliseren.

Intelligente bots kunnen ook worden gebruikt om veelgevraagde zorgen about contracten, beleid en andere problemen aan te pakken.

HR-groups krijgen meer tijd om zich te concentreren op taken die menselijke interactie vereisen door AI te gebruiken om het onboardingproces op de hierboven genoemde manieren te stroomlijnen.

Verhoogt het behoud van werknemers en verlaagt het vertrekpercentage

Werknemers die vaak fulfilled ellende op de werkvloer te maken hebben, willen graag stoppen of een andere baan zoeken. AI kan de retentie- en uitstappercentages om welke reden dan ook verbeteren.

Hoewel kunstmatige intelligentie (AI) niet kan voorkomen dat individuen ontevreden zijn, kan het werknemers identificeren die mogelijk ondermaats presteren of van wie de stiptheid en het determination zijn afgenomen. Deze programma’s kunnen werknemers vervolgens wijzen op een ontwikkelingssessie of hen zelfs helpen een betere positie binnen het bedrijf te vinden.

Als u weet dat deze mechanismen er zijn om hen te ondersteunen, kunnen werknemers zich gelukkiger voelen. De tevredenheid en het retentiepercentage nemen daardoor toe. Deze strategie vestigt de aandacht op situaties waarin mensen terughoudend zijn om hun emoties te uiten.

AI is ook in staat om te identificeren welke werknemers binnenkort lijken te vertrekken. Toetsaanslagen, internetgeschiedenis en e-mails kunnen allemaal worden gecontroleerd door te screenen om te bepalen wie eruit wil. AI zal gedragspatronen herkennen die afwijken van die van tevreden werknemers. In de praktijk zou AI in staat kunnen zijn om ontevreden werknemers te identificeren voordat ze zich er zelfs maar van bewust zijn.

Automatiseert repetitieve administratieve taken

De meeste HR-afdelingen werken elke dag onvermoeibaar en herhaaldelijk. Omgaan satisfied alles daartussenin, inclusief e-mails, telefoontjes, papierwerk, contracten, regels, prestatiebeoordelingen en het beheren van vakanties, is noodzakelijk. Uw workforce kan tijd en energie verliezen aan deze monotone, “lage” taken. De meest repetitieve dagelijkse taken kunnen nu worden geautomatiseerd met behulp van geavanceerde SAP RPA, waardoor er tijd vrijkomt.

De efficiëntie en productiviteit nemen toe, evenals de tevredenheid van de werknemers wanneer saaie en potentieel zielvernietigende taken worden vervangen door AI. Hoe Excel te automatiseren is nu de vraag, niet hoe Excel te gebruiken.

Medewerkers hoeven niet langer uur na uur gegevens één voor één in te voeren, terwijl ze zouden willen dat ze ergens anders waren.

De conclusie is:

Er is geen twijfel dat kunstmatige intelligentie en device finding out technieken winnen snel aan kracht in alle sectoren. Er is geen pasklare strategie om deze transformatie effectief te beheren, aangezien de verbinding tussen mensen en personal computers op het werk opnieuw wordt gedefinieerd. In plaats daarvan moeten bedrijven samenwerken achieved hun HR-afdeling om de benadering voor de integratie van AI op het werk te personaliseren om te voldoen aan de veranderende verwachtingen van hun groups around de hele wereld. Als u van strategy bent menselijke betrokkenheid en tussenkomst te verminderen door strategies te automatiseren voor optimale efficiëntie en om tijd en middelen vrij te maken, zet dan een efficiënte AI-aangedreven HRMS-tool in het systeem.