March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Vragen om te stellen bij het onderhandelen over een deal

Vragen om te stellen bij het onderhandelen over een deal

Bijna elke verkoop van een bedrijf brengt een hoge mate van onderhandeling fulfilled zich mee tussen kopers en verkopers. In dit artikel delen we enkele van de vragen die je jezelf kunt stellen om je voor te bereiden op het onderhandelingsgedeelte van het proces. Optimale resultaten worden immers meestal alleen bereikt doorway goede onderhandelingsstrategieën. Houd er rekening mee dat een van de belangrijkste sterke punten van fusie- en overnameadviseurs abilities en vaardigheden zijn bij het onderhandelen more than promotions.

Kunnen beide partijen het verschil splitsen?

Als de koper en verkoper het niet eens kunnen worden in excess of een aantal, is een onderhandelingstactiek om ze het verschil te laten verdelen. Dit is een eenvoudig te begrijpen tactiek en het laat beide partijen zien dat de ander bereid is flexibel te zijn. Dit getuigt van een goede mate van goodwill en kan niet alleen dienen om beide partijen aan het praten te houden, maar ook om eventuele reeds bestaande spanningen te verminderen. Als beide partijen nog aan tafel zitten, is er nog hoop op een offer. Deze tactiek dient om de discussies voort te zetten en kan vaak zeer nuttig zijn.

Kunnen koper en verkoper elkaar beter begrijpen?

Als het gaat om goede onderhandelingen, is een van de doelen dat beide partijen elkaar proberen te begrijpen. Soms hebben de behoeften van een koper of verkoper niet eens betrekking op de cijfers op papier. In plaats daarvan proberen ze misschien de voorwaarden aan te passen om ze beter te laten aansluiten bij hun algemene doelen. Als u een open geest kunt houden en beter wilt begrijpen waar de andere partij uiteindelijk naar op zoek is, kan dit een heel eind bijdragen aan het realiseren van de offer.