March 25, 2023

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Waarom Tesla Bear Michael Burry een 'gesplitste' arbeidsmarkt ziet

Waarom Tesla Bear Michael Burry een ‘gesplitste’ arbeidsmarkt ziet

Tesla Inc TSLA beer Michael Burry zei dinsdag dat hij een verdeelde arbeidsmarkt verwacht in een tijd waarin bedrijven worstelen achieved inflatie en personeelstekorten.

Wat er is gebeurd: De beroemde investeerder en hedgefondsmanager “Huge Small” deelde zijn mening op Twitter in reactie op een rapport over Tesla’s laatste ontslagronde.

“Ik zie een gespleten arbeidsmarkt zich ontwikkelen omdat er een tekort aan ongeschoolden en halfgeschoolden is”, schreef Burry in de submit, eraan toevoegend dat “overtollige” bedienden de loondruk zouden vergroten.

Waarom het uitmaakt: Tesla heeft 200 loontrekkende en contractarbeiders ontslagen van zijn Autopilot-crew in Californië.

De verhuizing komt dagen erna Elon Musk zeiden twee van Tesla’s onlangs geopende fabrieken – Giga Berlijn en Giga Texas– zijn “gigantische geldovens” en “miljarden bucks verliezen ..en nauwelijks enige output.”

Musk verraste deze maand werknemers toen hij bevestigde dat de fabrikant van elektrische auto’s zijn loontrekkende personeelsbestand de komende drie maanden satisfied 10% zal verminderen.

Hij had gezegd dat het totale onmiddellijke personeelsbestand van Tesla op korte termijn met 3% tot 3,5% zal dalen, maar more than ongeveer een jaar zal stijgen.

Zie ook: Tesla ontslaat 200 werknemers van Californische stuurautomaatteam: rapport

Prijs actie: Tesla sloot dinsdag 5% lager op $ 697,9 gegevens van Benzinga Pro.

Foto by way of Pitchayaarch Fotografie op Shutterstock