October 6, 2022

Market Analytics

De zakelijke fanaten

Waarom u prioriteit moet geven aan uw gezondheid boven uw bedrijf

Waarom u prioriteit moet geven aan uw gezondheid boven uw bedrijf

Meningen geuit door Ondernemer bijdragers zijn van henzelf.

Voor veel van ons ondernemers, onze belangrijkste focus is ons bedrijf. Maar het zou niet zo moeten zijn. Onze algehele gezondheid zou meer prioriteit moeten krijgen. We werken dagelijks lange dagen, waardoor er weinig tijd overblijft voor recreatieve activiteiten. Er is meer kans op een langer en evenwichtiger leven als we onze gezondheid en zelfzorg onderdeel maken van ons normale leven.

Een onderzoek door de NatWest Great British Entrepreneur Awards benadrukte dat 58% van de ondervraagde ondernemers geestelijke gezondheidsproblemen had met aandoeningen als angst (21%), depressie (19%), en stress (41%) en dat 55% van de respondenten zei dat het runnen van een bedrijf hun geestelijke gezondheid schaadde. Ook gaf 71% aan dagelijks bovengemiddelde stress op de werkvloer te ervaren.

Gerelateerd: Prioriteit geven aan uw gezondheid en geluk als ondernemer

Dr. Michael Freeman, een psychiater en onderzoeker aan de UC San Francisco, voerde in 2015 een onderzoek uit dat illustreert hoe verschillend de oprichters zijn van de rest van de bevolking. Hij ontdekte dat 72% van de ondernemers aangaf een geschiedenis van geestelijke gezondheid te hebben, in tegenstelling tot slechts 48% van de deelnemers aan de vergelijking.

Het is begrijpelijk om door te willen blijven gaan totdat we hebben bereikt wat we als succes beschouwen, of wat onze doelen ook zijn. Maar dat is een zekere manier om ofwel te falen, op te geven of een burn-out te ervaren. Overweeg deze feiten en tips tijdens uw ondernemersreis, zodat u op uw gezondst en gelukkigst kunt zijn.

1. Ondernemers zijn de grootste troef van hun bedrijf

We denken graag dat onze eBooks, cursussen, producten, diensten, enz. onze grootste troef zijn, maar het feit is dat we onze eigen grootste troef zijn. Denk er eens over na, als we het altijd zo druk hebben met “zaken regelen” dat we onze gezondheid en geluk verwaarlozen, mentale problemen, vermoeidheid en burn-out veroorzaken – hoe waardevol zouden we dan zijn voor ons bedrijf?

2. Gezond zijn beïnvloedt de motivatie

Als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan, kun je zoiets eenvoudigs doen als wandelen. Ik doe mijn oordopjes in, zet een paar van mijn favoriete nummers aan en ik loop. Dat zweet begint te stromen, en ik zeg je, die feelgood-endorfines helpen om mijn hoofd leeg te maken en brengen me op een hoger niveau van rust en helderheid. Het verhoogt mijn humeur. Als je dat nog niet hebt gedaan, voeg dan een soort fysieke activiteit toe aan je leven en probeer het minstens drie keer per week te doen. Gezond eten helpt ook. Ik zeg niet dat je een gezondheidsjunkie moet zijn, maar frisdrank vervangen door water en meer van het juiste voedsel eten helpt ook. Zorg er ook voor dat je voldoende slaap krijgt. Als je gezond en gelukkig bent, ben je meer gefocust, energieker en productiever.

Gerelateerd: 5 manieren om uw energie, gezondheid en geluk te vergroten

3. Gebruik je cirkel

Blijf uit de buurt van mensen die je naar beneden halen. Voer gesprekken en interacties met mensen die bijdragen aan je geluk en vrede, zoals familie of vrienden. Als je die persoonlijke interactie om welke reden dan ook niet kunt hebben, kan een Zoom-vergadering nuttig zijn. Ook het hebben van hechte relaties met andere ondernemers is ideaal. Wie weet wat u meer meemaakt dan een andere ondernemer? Als je geen kring van ondernemersvrienden hebt, sluit je dan aan bij een kring of maak er zelf een.

Meetup is een website waarmee gebruikers borrels kunnen organiseren met anderen die van dezelfde activiteiten genieten. Enkele veelvoorkomende voorbeelden zijn sportteams, boekenclubs, ondernemers, startups en sociale groepen. Door u aan te melden, kunt u een groep vinden die past bij de activiteit die u zoekt, of uw groep maken om anderen naar u toe te halen. Dell Women’s Entrepreneur Network (DWEN) is een andere geweldige bron. Ze brengen vrouwelijke ondernemers van over de hele wereld samen om hen te helpen verbinding te maken, hun bedrijf op te schalen en uiteindelijk te slagen. De DWEN-community verwelkomt ondernemers op alle niveaus, van startups tot scale-ups. Je moet balans hebben.

4. Geef prioriteit aan uw geestelijke gezondheid

Als je voelt dat er iets niet klopt in je, negeer het dan niet. Schakel hulp in. SAMHSA’s National Helpline, 1-800-662-HELP (4357) (ook bekend als de Treatment Referral Routing Service), of TTY: 1-800-487-4889 is een vertrouwelijk, gratis, 24 uur per dag, 365 -dagelijkse informatiedienst, in het Engels en Spaans, voor individuen en familieleden met psychische en/of middelengebruikstoornissen. Deze dienst biedt verwijzingen naar lokale behandelcentra, steungroepen en gemeenschapsorganisaties.

5. Ontspan, verfris, laad op

Het is belangrijk om te ontspannen, op te frissen en op te laden, want als we dat niet doen, veroorzaakt dat stress. En stress kan positieve eigenschappen dempen, wat een impact kan hebben op onze interpersoonlijke relaties en onze coping-mechanismen. Doe iets dat je ontspant, je verfrist of je oplaadt. Sommige dingen die me helpen zijn lezen, schrijven en een warm bad. Pauzeer, al is het maar voor 10 minuten. Stap weg van e-mails, mobiele telefoons, tv en sociale media. Als je kunt, doe dan een dutje van 30 minuten. Ga op staycation. Maak in het algemeen van uw gezondheid en geluk een prioriteit.

Gerelateerd: Waarom uw geestelijke gezondheid de sleutel is tot uw succes in het bedrijfsleven

Laten we ervoor zorgen dat in onze zoektocht om het beste te zijn voor onze klanten, we eerst het beste voor onszelf zijn. We zijn voor niemand goed als we niet goed voor onszelf zijn.